Tilbagemeldingen, i den evaluering som mange af deltagerne udfyldte, viser da også, at det var inspirerende for dem at få indsigt i styrelsernes måde at arbejde på. Det gjaldt både for ledige og for potentielle jobskiftere, der er interesseret i at gå en ny vej rent arbejdsmæssigt.
- JobBørs-konsulenterne Mette Bergholdt Liisberg og Hanne Lyngs Hansen, HK Midt

 Moderniseringsstyrelsen præsenterer kort sig til til arrangementet "Få job i en styrelse" hos HK Midt

    - Vores kolleger havde med succes holdt et lignende arrangement i København, og vi var sikre på, at mange fynboer var lige så nysgerrige på, hvilke jobmuligheder de har på de statslige arbejdspladser, der er placeret på Fyn og i Fredericia-området. Det viste sig at holde stik. Både i forhold til deltagernes interesse og i forhold til de styrelser og myndigheder, der stillede op og fortalte om deres jobs og arbejdspladser, fortæller JobBørs-konsulenterne Mette Bergholdt Liisberg og Hanne Lyngs Hansen, der havde arrangeret Job i en styrelse-arrangementet.

    - Tilbagemeldingen, i den evaluering som mange af deltagerne udfyldte, viser da også, at det var inspirerende for dem at få indsigt i styrelsernes måde at arbejde på. Det gjaldt både for ledige og for potentielle jobskiftere, der er interesseret i at gå en ny vej rent arbejdsmæssigt. Det afspejlede sig i masser af god dialog rundt omkring ved bordene og hos de enkelte styrelser, der deltog.

PS: Vinderen af konkurrencen blandt dem, der udfyldte evaluering er fundet og kontaktet direkte. Tak for alle jeres input - vi bruger dem til fremtidige arrangementer.

Der var god snak ved bordene. Her er det ved Spillemyndigheden at medlemmerne snakker med repræsentanten fra Spillemyndigheden.

Populære ekstra-tilbud til deltagerne

Der var på samme måde travlt ved et par andre stande, hvor HK JobBørs og HK Midt havde taget opstilling. Her blev der tilbudt sparring omkring den enkeltes jobsøgning:

    - Det var et par populære ekstra tilbud til deltagerne, der kunne få rådgivning omkring deres ansøgninger og CV’er. Der var samtidig mulighed for at få taget et professionelt foto til samme CV og til LinkedIn-profilen. Det er tilbud, som deltagerne ofte er meget glade for, fordi de føler, at det styrker og professionaliserer deres profil, når de skal søge jobs, konstaterer Mette og Hanne:

    - HK Stat Midt, der i forvejen er tæt på styrelser og statslige arbejdspladser, stod samtidig klar med relevant viden om løn- og arbejdsforhold på området. Desuden havde vores kolleger fra medlemskab i HK Midt en stand med titlen ”Viden om HK”, hvor der var mulighed for at få svar på spørgsmål om alt fra lønsikring til overenskomster. 

 HK Midt havde også en stand, hvor der blev fortalt om medlemsfordele.

 

hvad sagde deltagerne?

Mette Pedersen, HR-konsulent i Spillemyndigheden:

- Vi har desværre ikke konkrete jobs med i dag, men synes alligevel, at det er en god mulighed for at komme ud og fortælle om, hvor spændende det er at arbejde hos Spillemyndigheden og i en styrelse. Vi synes, der er rigtig god stemning her og mange, der gerne vil vide noget om os. På den måde kan vi være med til at give et indblik i, hvordan det er at arbejde på en statslig arbejdsplads som vores i forhold til jobtyper, udviklingsmuligheder osv. Vi er ikke nogen stor enhed, men mange af vores medarbejdere er HK’ere i meget forskellige funktioner. Fra administrative opgaver til funktioner som tilsynsførende. Også derfor var det relevant for os at deltage i dag.

Susanne Dam, tandklinikassistent:

- Jeg har personligt haft stor glæde af HK JobBørs, og de to damer i jobbørsen gør det rigtig godt. Jeg er flere gange blevet kontaktet, når der har været jobmuligheder, der passede på min profil. Generelt synes jeg, at Hanne og Mette fra HK JobBørs er gode til at kigge individuelt på os og se på den enkeltes situation. Jeg har arbejdet mange år som tandklinikassistent, men er interesseret i et jobskifte til en udadvendt receptionist-funktion, hvor jeg møder mennesker på en anden måde. Derfor er jeg her i dag for at se, om der var nogle muligheder for mig i styrelser og statslige virksomheder. 

Jimmy Henriksen, bogholder og regnskabschef:

- Jeg har over 30 års erfaring som bogholder og regnskabschef i forskellige virksomheder, men er lige nu i opsagt stilling. Derfor var jeg naturligvis nysgerrig på arrangementet i dag, fordi jeg gerne vil vide mere om mulige jobs i styrelserne. Jeg har været medlem af HK siden 1988 og har altid haft den holdning, at jeg selvfølgelig skal have noget ud af mine kontingent-kroner. Det er for eksempel også med et fornuftigt JobBørs-arrangement som det her og HK's "Kom godt videre"-kursus. Jeg er samtidig med i HK’s netværk for Bogholdere og regnskabsassistenter. Det er et fantastisk netværk, hvor vi er 16 medlemmer, der kan sparre med andre, der sidder i samme slags funktion som os selv. Det har du måske ikke altid ude på din arbejdsplads, ude i virksomheden, hvor du ofte sidder alene med din arbejdsfunktion. Så mit medlemskab af HK giver mig både arrangementer, som det her, og et stærkt netværk.Deltagerne på dagen kunne få taget et friskt billede til deres jobsøgning. Her er det Jimmy Henriksen, der er foran kameraet.