Kropssprog

Hvordan du ser ud, når du siger noget, er næsten lige så vigtig, som det, du siger, og hvordan du siger det. Derfor er der også al mulig grund til at tænke over dit kropssprog, så du ikke bliver misforstået. Her er nogle af de kropssprogsfejl, du skal undgå:

Har du også mødt mødedeltagere, som sidder og ser ud, som om de småsover? Undgå at gøre som dem. En uengageret kropsholdning signalerer ligegladhed. Ret dig i stedet op, vær afslappet, men vis, at du er opmærksom.

Lad være med at prøve at multitaske. Med andre ord, vent med at tjekke din mobil, mail og lignende til efter mødet. Multitasking betyder, at intet af det; I snakker om, får din fulde opmærksomhed, og det bemærker de andre mødedeltagere.

Undgå at sidde og tromme med dine fingre i bordet. Det kan godt være, at det bare er en vane, som du dårligt nok selv lægger mærke til. Men det får dig til at se barnlig og utålmodig ud. Selvom du er utålmodig efter, at mødet slutter, så lad være med at vise det.

Prøv at lade være med at holde dine arme krydset foran kroppen. Det skaber afstand mellem dig og dine kolleger, og du kommunikerer mangel på tillid. Hvis du ikke rigtig ved, hvor du skal gøre af dine hænder, så læg dem i skødet.

Husk at holde øjenkontakt med dem, du taler med. Du skal selvfølgelig ikke nidstirre dem, men hvis du kigger på deres papirer eller blot lader blikket flyde rundt i lokalet, så sender du et afvisende signal.

Kilde: lederweb.dk