Mennesker foran regnbue

Tina Rød og Rei McKay Mansa er blandt de medarbejdere, som er frustrerede og uforstående overfor, at deres arbejdsgiver har trukket støtten til Pride.

Det er aften den 12. juni 2022. Tina Rød har lige puttet sine børn og sidder ved computeren for lige at slå hovedet fra. Hun tjekker LinkedIn. Her ser hun et opslag fra sin arbejdsgiver biotekvirksomheden Chr. Hansen. Men det er ikke selve opslagets indhold, hun bliver optaget af. Nej, hun bemærker, at det pride-logo, som hidtil har prydet virksomhedens profilbillede, er blevet fjernet.

- Jeg fik totalt hjertebanken, siger Tina Rød, der er laborant hos Chr. Hansen.

Den 1. juni havde virksomheden ellers offentligt markeret deres støtte til den internationale Pride Month, som løber i hele juni, og kantinen var pyntet med regnbueflag. Men 12 dage efter, vælger Chr. Hansen pludseligt at trække al offentlig støtte til LGBT+.

Hvad var der sket i den tid, tænkte Tina Rød, mens hun i en tilstand af chok rystede i hele kroppen.
Som lesbisk kvinde er LGBT+-dagsordenen vigtig for Tina Rød. Hun troede, hun vidste, hvilke værdier Chr. Hansen var bygget på, men det fundament forsvandt fra det ene sekund til det andet.

 

Penge og profit

- Jeg er rasende og ked af det. Jeg har det bare sådan: ”fuck jer alle sammen”. Ja, undskyld mit sprog, siger Tina Rød.

Tinas kæreste får talt hende ned, så hun går fra arrige Tina til konstruktive Tina. Sammen med andre kollegaer skriver hun et protestbrev til Chr. Hansens ledelse, som over 400 medarbejdere underskriver. I brevet protesterer medarbejderne over beslutningen om at droppe biotekgigantens offentlige støtte til LGBT+-personer.

Protestbrevet medvirker til en massiv mediedækning, men internt er kommunikationen nærmest ikke til stede, fortæller Helle Simonsen, der er laborant og tillidsrepræsentant hos Chr. Hansen i deres afdeling i Hørsholm. Mange medarbejdere kommer til hende frustrerede over en tavs ledelse, der ikke kommunikerer om, hvorfor den pludselig trak støtten.

- Vi ved ikke, hvad årsagen til beslutningen er. På et tidspunkt melder de noget ud om medarbejdere, der er blevet truet i USA. Lige pludselig er det kunder i USA, der har truet. Medarbejderne herinde tolker det som om, at det er en beslutning, der er truffet på baggrund af penge. Så det er profit, der bestemmer virksomhedens værdier, siger Helle Simonsen.

Rei McKay Mansa er it-specialist hos Chr. Hansen, og så er han transkønnet og queer. Han fortæller, hvordan han ikke ligefrem er stolt af at gå på arbejde på det her tidspunkt. Han er faktisk meget skuffet. Han er ansat i en global stilling, der kræver, at han rejser. Som transkønnet kan der være stater og lande, der ikke er sikre for ham at rejse i. Han har brug for at vide, at han Chr. Hansen har hans ryg og passer på ham. Det begynder han at tvivle på.

Sagen kort

I midten af juni 2022 trækker Chr. Hansen al støtte til den internationale Pride Month, der var i fuld gang.
  • Avisen Børsen skriver den første artikel om sagen den 26. juni, hvor Chr. Hansens vicepræsident fortæller, at beslutningen blev taget på baggrund af trusler og boykot, og at man ville beskytte amerikanske medarbejdere, der var blevet udsat for trusler og anklager.
  • Dagen efter bekræfter Chr. Hansen, at presset kom fra én enkelt kunde.
  • Virksomheden bliver kritiseret for, at de vil arbejde sammen med truende kunder. Vicepræsidenten udtaler til DR, at det ikke er Chr. Hansens rolle at pådutte deres kunder bestemte holdninger, og at de er apolitiske. Hun udtaler også, at der var tale om verbale, voldelige og aggressive trusler fra kunder og samarbejdspartnere, men at de ikke er meldt til politiet.
  • Medierne og medarbejderne sætter spørgsmålstegn ved, hvilken af forklaringerne der er korrekt. Er det af hensyn til medarbejdernes sikkerhed, eller er det af hensyn til virksomhedens markedsandel i USA. De har ikke oplyst, hvilken virksomhed der er tale om.
  • En uge efter, at historien bliver offentlig, udtaler den administrerende direktør, Marico Graber, sig, og siger til Børsen: ”Lad mig sige det ligeud: Vi tog den her beslutning for at beskytte den amerikanske del af vores forretning. Det inkluderer både vores forretning og medarbejdernes sikkerhed. Vores fortælling er meget konsekvent”.  
Vis mere

Stærke skuldre

Helle Simonsen kan berette, at der er mere ro på i dag hos Chr. Hansen, selvom man stadig ikke er sikre på de egentlige årsager til, hvorfor støtten blev trukket. Hun tror, at folk er mere rolige, fordi Chr. Hansen skal fusioneres med Novozymes, og der er en forhåbning og tro på, at det bliver som før - fordi Novozymes støtter LGBT+.

Både Tina Rød og Rei McKay Mansa synes, at ledelsen har håndteret det utroligt dårligt med manglende transparens og kommunikation. Og så gør det ekstra ondt, når det er en sag, der betyder så meget. Alligevel har de valgt at blive i deres job og tage kampen op.

- Flere har sagt til mig, at hvis de var i mit sted, ville de sige op, fortæller Rei McKay Mansa.

Han er engageret i både LGBT+ og i fagbevægelsen.

- Vi, der kan, skal blive og tage kampene. Det skal vi gøre for at vise dem, der ikke tør at springe ud, at der er en vej. Jeg er privilegeret med et stærkt bagland og stærke skuldre at stå på. Så jeg skal kæmpe for de unge. De skal vide, at der er plads til dem, også selvom ledelsen har opført sig tåbeligt, uddyber Rei.

Men i denne uge, hvor regnbueflagene pryder København, er Chr. Hansen ikke partner til Copenhagen Pride, som de tidligere har været.

Vi har været i kontakt med Chr. Hansen. De har ikke ønsket at medvirke i artiklen. De fortæller, at de har kommunikeret, hvad de ønsker i forhold til sagen.

Seneste nyt: DR: Medarbejdere hos Chr. Hansen får LGBT+pris

OM Chr. Hansen A/S

Chr. Hansen er en verdensomspændende biotekvirksomhed, som fremstiller ingredienser til fødevare- og kosttilskudsbranchen, den farmaceutiske industri og landbrugssektoren.
Milliardfirmaet har på verdensplan i omegnen af 3.800 ansatte.