- Det er meget trist, at Dagrofa lukker sit lager i Herning. Mange arbejdspladser forsvinder fra byen, og der er tale om en svær situation for de opsagte og deres familier. Men vi vil gøre alt for at hjælpe de opsagte godt videre.

 

- Vi ved, at det kan være svært ovenpå en opsigelse. Men vi ved også, at hurtig hjælp og personlig vejledning kan hjælpe med at sætte retningen for skridtet mod det næste job, lyder det fra Marianne Aaris Andersen, formand for HK Handel MidtVest.

 

Marianne Aaris Andersen, formand for HK Handel MidtVest

Marianne Aaris Andersen, formand for HK Handel MidtVest.

 

Holder info-møde

Mandag 4. september står medarbejdere fra HK Handel MidtVest derfor klar til at svare på spørgsmål fra de opsagte. Det handler både om faglige spørgsmål i forbindelse med opsigelserne og praktiske spørgsmål omkring ledighed men også, hvordan fagforeningen kan hjælpe de opsagte godt videre i arbejdslivet.

 

- HK har Karrieretelefonen, hvor vejledere sidder klar hverdage fra kl. 13.00 til 16.00. Vejlederne kan blandt andet sparre med de medlemmer, der ringer ind, om CV og ansøgning, så begge dele bliver målrettet arbejdsgiverens behov. Man kan også få hjælp til at lægge en plan for sin jobsøgning, fortæller Marianne Aaris Andersen.

 

Læg dit CV ind i HK JobBørs

HK har også et andet tilbud til medlemmer, nemlig HK JobBørs, hvor HK’s lokale jobformidler i det midt- og vestjyske, Lone Bjørnkjær, matcher arbejdsgivernes ønsker og behov til nye medarbejdere med tusindvis af dygtige HK'ere.

 

Medlemmer kan lægge deres CV ind i HK JobBørs, og får Lone Bjørnkjær så et job ind, som matcher deres kompetencer, kan hun henvise medlemmerne til den arbejdsgiver, der søger nye medarbejdere.

 

I gennemsnit får over 1.100 HK'ere nyt job via HK JobBørs hvert år.

 

- Vi har også gratis online kurser, som medlemmerne kan tage hjemmefra og derved forberede deres kompetencer målrettet et nyt job, siger Marianne Aaris Andersen.

 

Mødet for opsagte hos Dagrofa finder sted mandag 4. september 2023 kl. 14.00-17.00 hos HK MidtVest, Vestergade 43, 7400 Herning. Opsagte hos Dagrofa kan bare møde op og deltage i mødet. De behøver ikke melde sig til.

Artiklen er opdateret 30. august 2023

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er ledig

Hvis du bliver ledig står vi klar med faglig hjælp og rådgivning. Og vi kan hurtigt hjælpe dig videre i dit arbejdsliv. Med HK's koncept Kom Godt Videre er du godt på vej allerede i opsigelsesperioden.