En højere løn til medlemmerne bliver det allervigtigste forhandlingspunkt for HK Kommunal, lød det fra formand Lene Roed, da hun tørnede sammen med kommunernes chefforhandler, Michael Ziegler under en debat på rådhuset i Høje Taastrup.

- Løn er noget af det, der optager vores medlemmer allermest. Det har både noget at gøre med den reallønstilbagegang, vi har set – men løn betyder også noget for alle faggrupper, uagtet de rekrutteringsudfordringer, der er, slog Lene Roed fast.

Et andet tema, der uden tvivl også kommer til at fylde i overenskomstforhandlingerne, er fleksibilitet. Der var dog nogenlunde enighed om, at rammerne skulle være gode for at lave lokale aftaler.

Fleksibilitet skal aftales lokalt

Michael Ziegler lagde ud:

- Jeg tror ikke, at vi kommer til at lave en overenskomst, der forhindrer fleksibilitet. For os skal det være så nemt som muligt at drive kommune. I min egen kommune kan mange arbejde hjemme 1-2 dage om ugen, hvis det passer til opgaven. Men det vil ikke være godt med en regel om, at de har ret til det, for det skal passe til arbejdspladsen og den enkelte. Og stor forskel på hvad en administrativ medarbejder og døgnpædagog har brug for. Derfor tror jeg ikke på enkelte regler, men på at man skal lave aftalerne lokalt, lød det fra Michael Ziegler, der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune og chefforhandler for kommunerne ved OK24.

HK Kommunals formand var enig i, at aftalerne skal laves lokalt.
- Efter corona er hjemmearbejde og fleksibilitet jo virkelig kommet på dagsordenen. I forhandlingerne skal vi finde ud af, hvordan vi kan sætte nogle overordnede rammer op, der giver mulighed for, at man kan lave nogle gode lokale aftaler. Vi har jo allerede arbejdstidsaftaler, som giver mulighed for at arbejde hjemme. Men rammerne skal være der for de lokale aftaler. Vi er alle sammen forskellige og har forskellige arbejdsområder, men vi er ansat til at løse en kerneopgave sammen med kolleger og den balance skal hænge sammen, så man som tillidsrepræsentant kan lave aftalerne, lød det fra Lene Roed, som samtidig benyttede lejligheden til at opfordre til mere fleksibilitet for seniorer.