Når man går på pension, kan man blive medlem af en af HK's mange seniorklubber. I HK Sjælland er der 10 seniorklubber. Vi har sat formanden for seniorklubben i Næstved stævne for at høre mere om, hvad man kan få ud af at være medlem af seniorklubben.

Socialt samvær, aktuelle foredrag, udflugter og interessevaretagelse for seniorer i kommunen er omdrejningspunktet for HK’s seniorklub i Næstved.

Det fortæller Peder Sass, som er formand i klubben på 18. år.

Siden Peder Sass stod i lære som handelsmand hos Dansk Papirforsyning, har han været aktiv i HK. Han startede i HK Ungdom – og i år, hvor Peder Sass runder 80 år, kan han se tilbage på 18 år som formand for seniorklubben i Næstved.

HK Seniorklub i Næstved til socialt arrangement

Seniorklubben i Næstved starter altid deres arrangementer med en sang.

Klubben i Næstved har omkring 200 medlemmer – og hver gang Peder Sass og bestyrelsen inviterer til et arrangement, kommer der omkring 50-75.

- Vi kan maksimalt være 75 mennesker i vores lokaler, så vi har ofte venteliste til vores arrangementer, siger Peder Sass.

Find din lokale HK Seniorklub her

Mange medlemmer kommer for at møde gamle kollegaer eller stifte nye bekendtskaber.

- Det betyder utrolig meget det sociale. Udover at vi har et alsidigt program med blandt andet debat, sundhed og musik, så har folk brug for at snakke med hinanden. Når vi starter mødet, så starter vi altid med en sang – efterfølgende starter foredraget, og når vi får kaffe, der skal jeg love for, at der bliver snakket, fortæller Peder Sass.

Peder Sass planlægger sammen med seniorklubbens øvrige bestyrelse hvert år et varieret program, hvor der er mange forskellige temaer og aktiviteter. Hvert år tager de også på en udflugt af nogle dages varighed.

- Vi har lige været 52 afsted på tur til Gøteborg, hvor vi sejlede på Göta-kanalen. Når vi tager på udflugter, er det også muligt at tage ens ægtefælle eller en ven med, siger Peder Sass.

Peder Sass

Peder Sass har været formand for Seniorklubben i Næstved i 18 år. 

Lokal interessevaretagelse

Seniorklubben i Næstved forsøger også at påvirke samfundsforholdene lokalt. I Næstved Kommune har de blandt andet fået valgt to repræsentanter ind i Ældrerådet.

- Vi prøver at få indflydelse på de samfundsforhold, der vedrører seniorerne. Vi har også arrangementer, hvor politikere kommer ud og laver en redegørelse. Det kan for eksempel være i forhold til trafikforholdene i kommunen. Der får vi en dialog med politikerne, siger Peder Sass.

Vil du vide mere om HK’s tilbud til seniorer? Læs mere her

Tilbud og rabatter

Som medlem af HK Seniorer har man også adgang til en del tilbud og rabatter gennem paraplyorganisationen Faglige Seniorer. Organisationen udgiver også hvert år ’Seniorhåndbogen’, hvor man kan finde råd og vejledning inden for alt lige fra økonomi og sundhed til digitalisering.

Du finder håndbogen her