Annika Kjær bliver ny formand for SBL

Annika Kjær skal fremover stå i spidsen for SBL's bestyrelse. Foto: HK Handel

Flere tillidsvalgte, højere organiseringsgrad og flere på efteruddannelse.

Der er nok at tage fat i for Annika Kjær, der netop har overtaget formandsposten i de Selvstændige Brugsers Landsklubs (SBL) bestyrelse.

Men det er kun med til at øge hendes egen motivation for hendes nye arbejde som formand.

- Som klub synes jeg, at vi laver et virkelig vigtigt stykke arbejde. Vores mål er jo at repræsentere vores medlemmer og sikre dem de bedste vilkår. Så jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet som formand, fortæller hun. 

Fredag d. 1. september blev hun konstitueret som formand, men selvom det er første gang, at hun for alvor sidder i spidsen for klubben, har Annika Kjær alligevel en masse erfaring at trække på.

- Jeg har været i butiksfaget siden 1997, og det meste af tiden har jeg arbejdet inden for Coop, faktisk i 23 år. Så jeg kender til de problemstillinger og emner, der er vigtige for medarbejderne i de selvstændige brugser, siger hun.

Lige nu arbejder hun som salgsassistent i Kvickly i Jyllinge, men med sig bærer Annika Kjær også rundt på en årelang historik som tillidsrepræsentant og fast bestyrelsesmedlem i HK Sjælland og i SBL. Den ballast skal bruges til at få sat gang i nogle ting.

Sætte skub i udviklingen

Som formand vil hun nemlig gerne være med til øge klubbens synlighed, sikre fællesskabet for de tillidsvalgte og så skal efteruddannelse også i fremtiden fylde meget mere i medlemmernes bevidsthed. Samtidig skal der være fokus på vores elever og de unge.

- Butiksfaget ændrer sig med lynets hast hele tiden, og det stiller nogle andre og ofte højere krav til medlemmerne. Derfor er vi nødt til at sikre os selv bedst muligt, og det gør vi ved at efteruddanne os, siger hun.

Et engagement i verdensklasse

Annika Kjær og hendes ambitioner for SBL mødes af stor begejstring fra den tidligere formand Birgitte Kjeldgaard. Hun roser Annika Kjær for mange ting – blandt andet hendes engagement og flittighed.

- Det kan kun blive godt med det nye formandskab. SBL er i meget trygge hænder med Annika som formand, fortæller Birgitte Kjeldgaard.

Hun har selv siddet på posten i mere end 18 år, men nu er det slut. For afslutningen som formand i SBL markerer samtidig også enden på et langt arbejdsliv i butiksfaget. 

Fra 1.september er Birgitte Kjeldgaard nemlig gået på pension. 

- Det er selvfølgelig vemodigt at skulle sige farvel. Det er en spændende post, men jeg er også glad for at SBL får nogle nye kræfter i form af Annika. 

Annika Kjærs CV

 
  • Udlært som salgsassistent i Kvickly på Nexø 1997-2000
  • Rykkede til Kvickly i Stenløse 2000-2003
  • Blev ansat i en tøjbutik i Allerød 2003-2006
  • Røg tilbage til Kvickly i Stenløse 2006-2014
  • Blev ansat i Kvickly i Jyllinge 2014-2023