Gitte

Gitte Geertsen,nuværende næstformand i HK Privat. Foto: Lisbeth Holten.

 

Er der en bestemt hændelse, der har vakt din politiske interesse?
Jeg tror ikke, jeg har én konkret episode. Mine forældre har begge været tillidsrepræsentanter. De har også begge været aktive i politik. Jeg kastede mig ud i kommunalpolitik, fordi jeg ville skabe bedre vilkår for små børn i institutioner og i skolen.
Samtidig har jeg selv altid arbejdet i fagbevægelsen. Først i en A-kasse. Sidenhen blev jeg tillidsrepræsentant, og så har jeg altid været med i klubbestyrelsesarbejde.
Der var ikke tid til det hele, så jeg måtte vælge, om mit fokus skulle ligge i det kommunalpolitiske eller i fagbevægelsen. Det blev sidstnævnte.

Hvilken skønlitterær bog har gjort størst indtryk på dig?
Det er jo nærmest umuligt at sige, fordi jeg er lidt af en læsehest,
Den bog, der popper op i mit hoved, er bogen ”Wild”. Den handler om en kvinde, der befinder sig et hårdt sted i livet, og derfor vælger hun at begive sig ud på en 2.000 km lang vandretur langs USA's vestkyst.
Den har gjort et stort indtryk, fordi hovedkarakteren kaster sig ud i noget og kommer ud og reflekterer over dybe spørgsmål i livet.
Måske noget jeg ikke selv har haft mod til, men godt kunne tænke mig at gøre.

Hvad er din favoritferiedestination?
Jeg har ikke nogen favoritferiedestination, fordi jeg altid gerne vil opleve noget nyt.

Hvad har været det største øjeblik i dit liv?
Jeg vil dele svaret op i to.
Det største øjeblik i mit private liv har været at få børn og børnebørn.
Fagligt set så var det, da jeg blev valgt til næstformand sidste år. Det var et stort øjeblik for mig.

Hvilke udfordringer står HK Privats medlemmer over for?

Den største udfordring, de står over for, er, at der er færre, der melder sig ind. Det svækker vores position. Jo flere vi er, jo stærkere står vi.
Hvis vi ikke har overenskomster, og hvis fællesskabet ikke kan gribe os, så kan vi ende med, at det bliver individet, der skal tage kampene for gode forhold på arbejdspladsen.

Hvad er HK Privats vigtigste opgave?
I forlængelse af det forrige spørgsmål er vores vigtigste opgave at få flere medlemmer, så vi kan stå stærkest muligt i overenskomstforhandlinger.
Men vi har mange vigtige opgaver. Arbejdsmiljø er særlig vigtigt for mig. Jeg vil mene, at det er en af de største udfordringer, som vi har haft længe. Vi skal have gjort noget ved og for det psykiske arbejdsmiljø, så vi alle sammen kan holde til at gå på arbejde.

Mange medlemmer ønsker sig lavere og mere fleksibel arbejdstid. Hvor står du?
Jeg står der, hvor medlemmerne står. Vi skal arbejde for at få lavere og mere fleksible arbejdstider, vi skal ikke arbejde mere, men bedre, og ingen af os kan holde til at være på 24/7.

Du har siddet som næstformand i en periode. Hvad har været din største sejr?
Det må være, at vi har fået ligelønsdebatten på sporet. Det var også en af mine mærkesager, da jeg blev valgt, at vi skal have lige løn for samme arbejde og samme værdi. Det vil jeg fortsat kæmpe for.
Vi har lavet en undersøgelse, der viser, at det er et problem - også for vores medlemmer. Nu har vi fået det bredt ud i medierne, og vi har fået et møde med ligestillingsministeren.

Og hvad er dit største nederlag i dine 16 måneder på posten?
Jeg synes, det er svært at pege på et stort nederlag, Overenskomstforhandlingerne gik jo bedre, end vi frygtede.
Men der har da været udfordringer undervejs og til tider en fornemmelse af hele tiden at være to meter bagud. 16 måneder går hurtigt, og jeg har stadig mange drømme for HK Privat og vores fællesskab, som jeg håber, jeg kan få mulighed for at indfri i fællesskab med sektorbestyrelsen. Blandt andet vil jeg gerne have en klar strategi for vores arbejdsmiljøindsats, og så skal vi arbejde meget mere med diversitet og inklusion.

Gitte helt kort

Alder:
59 år

Uddannelse:
Diplom i beskæftigelsesindsats.

Tillidsposter:
Næstformand i HK Privat, tidligere formand for OK-gruppen organisationer, tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant og kommunalbestyrelsesmedlem.

Civilstatus:
Samboende (kæreste med Peter), tre voksne børn, tre børnebørn.