ung mand sidder ved pc

Især blandt de 18-34-årige er kendskabet til forsikringsdækning i pensionsordningen ringe, viser undersøgelsen, som Epinion har foretaget for Sampension.

4 ud af 10 ved ikke, hvordan de er dækket økonomisk via pensionsordningen, hvis uheldet er ude. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension blandt cirka 1.000 personer i Danmark.

Her svarer 35 procent, at de enten ”i lav grad” eller ”slet ikke” har styr på, hvad de kan få udbetalt fra forsikringerne i deres pensionsordning, hvis de bliver alvorligt syge eller ikke kan arbejde. 4 procent svarer ”ved ikke”.

- Det er bekymrende, at så mange ikke har styr på forsikringerne i pensionsordningen. For det kan koste dyrt, hvis uheldet rammer, og man ikke er tilstrækkeligt dækket. Har man fx stiftet familie eller købt bolig og som følge fået større økonomiske forpligtelser, så vil man typisk også have behov for at øge dækningerne. Men får man ikke det på plads – fx fordi man ikke har sat sig ind i forsikringerne – så kan man risikere, at der ikke er råd til at blive boende, hvis man bliver alvorligt syg eller ikke kan arbejde, siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Ifølge undersøgelsen er det begrænsede kendskab til forsikringsdækningerne særligt udbredt blandt de unge. Her svarer 48 procent af de 18-34-årige, at de ”i lav grad” eller ”slet ikke” har styr på forsikringerne i pensionsordningen, mens 4 procent svarer ”ved ikke”.

Behov for dækning ændrer sig

- Selvom pension måske især for unge kan være svært at forholde sig til, så har netop den yngre aldersgruppe god grund til at være opmærksomme på forsikringerne i pensionsordningen. For det er typisk som ung, at man etablerer sig med familie, bolig og karriere, hvor det altså er særligt vigtigt at være ordentligt dækket, hvis uheldet er ude, siger Anne-Louise Lindkvist.

Hun tilføjer, at dækningsbehovet bliver mindre, når man bliver ældre og fx ikke længere har hjemmeboende børn. Her kan man så overveje at skrue ned for forsikringerne og op for opsparingen.

Den nye undersøgelse viser desuden, at over halvdelen af danskerne (55 procent) er bekymrede for deres økonomiske situation, hvis de bliver alvorligt syge eller ikke kan arbejde.

- Det er generelt en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i forsikringsdækningerne i pensionsordningen – både for at sikre sig, at de passer til ens aktuelle behov, men også da det kan give tryghed og ro i maven at vide, hvordan man er dækket, siger Anne-Louise Lindkvist og fortsætter:

- Man bør tjekke forsikringerne løbende ved større begivenheder i livet, fx hvis man bliver gift eller flytter til en dyrere eller billigere bolig. Og da august er højsæson for vielser og flytninger herhjemme, har mange danskere netop skiftet civilstatus eller bopæl, og de har derfor særlig god grund til at give forsikringerne et eftersyn ved lejlighed, siger hun.

Se mere om dækning ved sygdom på sampension.dk