Måske kan halstørklædet denne vinter ligge ved siden af pc'en. Foto: Mostphotos

Der har været mange kreative løsninger i brug på de offentlige kontorer sidste år i forsøg på at holde varmen. Fælles gymnastik, store striktrøjer og tæpper. Det lader ikke til at blive nødvendigt i år.

Regeringen har nemlig besluttet at droppe den instruks, der siden september sidste år har medført, at offentlige bygninger maksimalt må opvarmes til 19 grader. I en pressemeddelelse fra klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard forklarer han:

- Energipriserne er lavere, og Europas energilagre er godt fyldte. Regeringen ophæver derfor instruksen om 19 grader i statens bygninger.

Opfordrer stadig til at spare

Udfordringerne med energien er dog ikke endegyldigt ovre, og derfor opfordrer regeringen stadig til at spare på strømmen.

- Begrænsning af energispild er fortsat den største forsikring mod stigende priser og forsyningsproblemer, siger Lars Aagaard.

Og flere kommuner melder i følge TV Avisen, at de fortsat vil sænke temperaturen. En af dem er Frederikshavn Kommune.

- Hvis vi som medarbejdere kan hjælpe ved at vi skruer ned for varmen, og vi sparer nogle penge - så gør vi det. Jeg er en af dem, der fryser rigtig meget, så jeg må bare tage endnu mere tøj på, lyder det fra Bente Schønning, der er arbejdsmiljørepræsentant i Frederikshavn Kommune til TV Avisen.