Kender du den tilfredsstillende følelse, når alt falder i hak? Når alt går op i en højere enhed? Når vi går fra kaos til orden? Og har du tænkt over, at du faktisk er ret god til netop det – at få styr på tingene? Sådan lyder introen til en ny reklamefilm, der skal sætte fokus på kontoruddannelsen og løfte uddannelsens omdømme.

- Vi ser et ret stort frafald på grundforløbet til kontoruddannelsen i dag, derfor er vi naturligvis meget interesserede i at få fat i de ”rigtige” kontorelever – altså dem, som ikke falder fra uddannelsen. Med denne kampagne håber vi at øge kendskabet til kontoruddannelsen og det offentlige speciale, fortæller uddannelsespolitisk konsulent i HK Kommunal, Nicoline Lind-Holm Kuhnt.

Kampagnen skal gøre op med fordomme

Kampagnen Styr på det er lavet af Det faglige udvalg for kontoruddannelser, som HK Kommunal er en del af. Den vil både kunne ses som reklamefilm i biografer, på sociale medier og som skilte på busstopsteder.

- Der er rigtig mange fordomme om kontorfaget, som vi gerne vil gøre op med. I den her kampagne viser vi – gennem rigtige mennesker – at der er masser af karriereveje og jobmuligheder inden for kontorfaget. Så det er helt klart målet, at vi får løftet uddannelsens omdømme, slår Nicoline Lind-Holm Kuhnt fast.

For det offentlige speciale er det 27-årige Matilde Villemoes, der er kontorelev i Aarhus Kommune, der står frem og fortæller, hvorfor hun er glad for faget.

- Hvis du vil have et stort ansvar og løse problemer for rigtige mennesker, så synes jeg, at du skal vælge offentlige administration, lyder det fra Matilde Villemoes, der sidder i lønservice under borgmesteren i Aarhus Kommune.