Du skal reagere, hvis du fryser. Ingen skal bare "udholde" kulden, siger HK Kommunals næstformand, Pia Lund Jeppesen. Foto: Tom Ingvardsen

Selvom det ikke længere er nødvendigt at skrue varmen på de offentlige kontorer ned til 19 grader, er der flere kommuner, der vælger at fastholde temperaturen under 20 grader. Sidste år, da regeringen havde sendt en instruks ud om, at man skulle sænke varmen til 19 grader, blev det tydeligt for flere kommuner, at det betød store besparelser på varmeregningen.

Men ifølge HK Kommunals næstformand, Pia Lund Jeppesen, er det også vigtigt, at medarbejderne kan fungere, når de går på arbejde.

- Man skal ikke ”bare” udholde kulden, som medarbejder. Hvis de ansatte fryser, så skal arbejdsgiveren altså handle på det. Ellers kan det have store konsekvenser, fordi arbejdsmiljøet kan opleves dårligere, produktiviteten falder og sygefraværet risikerer at stige. Derfor er det vigtigt, at der bliver lyttet til medarbejderne. Hvis de ikke oplever, at det fungerer, så må man finde andre løsninger, lyder det fra Pia Lund Jeppesen, der er næstformand i HK Kommunal.

Det skal fungere for alle parter


Hun anbefaler, at man tager fat i sin arbejdsmiljørepræsentant eller leder.

- Tag fat i din arbejdsmiljørepræsentant med det samme, hvis du oplever, at dit arbejdsmiljø er forringet. Arbejdsmiljørepræsentanten har sammen med din leder pligt til at skabe de bedst mulige rammer på jeres arbejdsplads og finde løsninger, hvis I som kolleger fryser eller ikke kan udføre jeres arbejde ordentligt. Så må man forsøge at finde gode lokale løsninger, der fungerer for alle parter, slår næstformanden fast.