Jeg brænder for fagpolitik. At sætte en dagsorden, bane vejen for alle vores medlemmer og arbejde for et godt arbejdsliv, det vil jeg gerne være med til.

Jeg har også noget at bidrage med. Jeg vil være med til at tage de politiske beslutninger og ikke bare lade andre tage dem. Jeg vil være med i front, og jeg mener, at hvis man har en stemme, så skal man bruge den, så vi i fællesskab kan yde indflydelse.

Derfor stiller jeg op som formand for HK Privat Sydjylland.

 

Indgående kendskab til fagbevægelsen

Mit navn er Tina Bopp Tygesen, og jeg er 50 år gammel. Privat er jeg gift med Thomas og har 3 børn. De to ældste er for længst flyttet hjemmefra, og den yngste bor stadig hjemme.

Jeg har arbejdet i FOA i 21 år. Efter 3 fusioner og flere stillinger undervejs, er jeg nu IT-ansvarlig og uddannelsesadministrator for alle FOAs tillidsvalgte i Kolding, Vejle, Middelfart og Fredericia kommuner. Så kendskab til fagbevægelsen, det har jeg.

Jeg har været tillidsrepræsentant for mine kollegaer nu i 17 år. Jeg brænder virkelig for at hjælpe mine kollegaer.

Derudover sidder jeg i bestyrelsen i HK Privat Sydjylland samt i bestyrelsen i Overenskomstgruppen Organisationer. At sidde i disse bestyrelser har givet mig en kæmpe viden om HKs opbygning, og om hvad der rører sig i organisationen og hos medlemmerne.

Jeg er én af omkring 20 ”fyrmestre” på HKs fyrtårnsuddannelse med undertitlen: ”Fremtidens faglige eller politiske leder”, og den uddannelse, synes jeg, går rigtig godt i tråd med, at jeg nu er kandidat til sektorfomandsposten.

I min fritid kører jeg motorcykel og er medlem af en MC-klub, hvor jeg også er kasserer. Jeg elsker fart. Og så sætter jeg stor pris på hygge med venner, rejser til eksotiske steder eller bare en campingtur med Transporter.

 

Brænder for organisering og arbejdsmiljø

Teamet fra HK Privat Sydjylland er lige blevet kåret som det mest anerkendende team i hele HK. Og det er så velfortjent. Hvem vil ikke gerne være en del af det team? Jeg vil i hvert fald meget gerne!

Jeg kommer ikke her og tror, at jeg ved alt fra første dag. Men jeg vil gerne være med til at udvikle og sætte en kurs for HK Privat Sydjylland, og det kan jeg kun gøre i tæt samarbejde og god sparring med teamet og bestyrelsen.

Blandt mine vigtigste mærkesager er organisering og arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne.

”Sammen er du stærkere” lyder HKs slogan. Derfor mener jeg, at vi skal have endnu mere fokus på organisering.

Hvis vi skal være stærke sammen, så skal vi have flere medlemmer, flere tillidsvalgte, flere overenskomster, da mange af vores medlemmer slet ikke har en. Og vi skal værne om de medlemmer, vi har i forvejen, så de ikke er i tvivl om, at vi her her.

Vi skal sørge for, at alle på vores arbejdsområde vælger HK som den fagforening, der kan hjælpe dem med ordentlige løn- og arbejdsvilkår. De skal vælge os i HK og ikke blive ”bondefanget” af de gule.

Det er her, vi skal klæde tillidsrepræsentanterne på, så organisering bliver helt naturligt for dem.

Arbejdsmiljøet sejler mange steder. Aldrig har jeg oplevet så mange, der bliver ramt at stress.

Derfor er det vigtigt, at vi har gode og veluddannede arbejdsmiljørepræsentanter på vores arbejdspladser.

Vi skal være ”Sammen for at stå stærkt” – og jeg vil inderligt gerne være med til at sætte HK Privat Sydjylland på landkortet som en sektor, hvor alle har lyst til at være medlem.

Jeg er klar til at påtage mig opgaven og ansvaret som ny formand for HK Privat Sydjylland.