Skarpere ansøgninger, bedre kropssprog, relevant uddannelse, brugen af LinkedIn og vikarjobs var kun nogle af de emner, deltagerne kunne runde i løbet af dagen. Både med oplæg fra scenen og ude ved standene på markedspladsen.

Deltagere sidder og lytter til oplæg i en stor sal

Billede: Oplægsholder og forfatter til bogen "Hit med jobbet", Steen Kræmer Rasmussen, holdt dagens første oplæg for deltagerne til HK Midts "Inspiration og energi til din jobsøgning".


    - Det er anden gang, vi afholder inspirationsdag for vores ledige medlemmer. Her kan de komme ind og få en masse energi og inspiration til deres jobsøgning. Sammen med en masse kolleger og samarbejdspartnere stod vi i dag klar med inspiration til, hvordan du søger job på den bedst mulige måde. For eksempel hvis du synes, det er svært at sætte ord på din ansøgning, så den rammer, og så du kommer til samtale, fortæller Marianne L. Nielsen, der er job- og karrierevejleder i HK Midt. Hun har, sammen med kollegerne Mette Brysting Hansen og Sisse Hansen, stået for planlægning og afvikling af det store arrangement.

 

”Kan jeg tage et truck-certifikat?”

Efter Steen Kræmers indledende foredrag ”Hit med jobbet”, hvor der var en masse gode råd til at arbejde videre med den optimale jobansøgning, stod den på såkaldt markedsplads med mange stande og muligheder for at hente ny viden med sig:

    - På markedspladsen kunne du få alt muligt at vide om jobsøgning, a-kasse, frivilligcenter, uddannelse osv. Hvilke kurser er der mulighed for? Kan jeg tage et truck-certifikat? Kan jeg blive SOSU under ”Fra ledig til velfærdsmedarbejder”? Hvordan med FVU, ordblindekurser, videreuddannelse og efteruddannelse? Det der med, at tilbuddene på den måde er samlet ét sted, på markedspladsen, er interessant for medlemmerne, siger Marianne.

Folk går rundt til stande med information om job og jobsøgning i stor sal

Billede: Der var gode snakke og gang i de mange stande om uddannelse, job, medlemsfordele og foto til jobsøgningsbrug.

 

Jobsøgere følte sig set og hørt

    - De ledige medlemmer følte, at der med inspirationsdagen skete noget for dem, at det var frivilligt, og at det var et tilbud til dem, hvor de blev set og hørt. Vi lagde samtidig lidt målrettet underholdning ind undervejs i dagen, der gav deltagerne en masse med sig. Det var for eksempel vores kolleger, der er certificerede optimister, som fra scenen fortalte om optimisme, der kan bruges, når du som jobsøger oplever lidt modgang. Eller den professionelle skuespiller Brian Hansen, der fortalte om at være opmærksom på kropssproget, når man er ude. For eksempel til en jobsamtale, fortæller Marianne og runder af:

    - Både kollegerne her i HK Midt og vores mange samarbejdspartnere, der var her i dag, stillede op, fordi de synes, det var givende at være ude, møde folk og vise, hvad de kan. Det blev en energi- og inspirationsdag af den slags, som vi vel alle kan bruge? Det blev en rigtig god dag for vores jobsøgere og for os som arrangører.

Oplægsholder står mellem folk og taler i stor sal

Billede: Skuespiller Brian Hansen fortæller om kropssprog.

 

En melding fra medlemmerne…

Spørgelysten var stor, da deltagerne i halvanden time frem mod frokost cirkulerede rundt på markedspladsen. Her var uddannelsesinstitutioner som UCL, AMU Fyn, AOF, VUC, DEKRA Danmark og Tietgen Kompetencecenter klar til at svare på spørgsmål om efteruddannelse, kurser og kompetenceudvikling. Frivilligcenter Odense fortalte om fordelene ved frivilligt arbejde, også i en jobsøgnings-situation. Temp-Team fortalte om muligheden for vikarjobs. HK var repræsenteret med HK Jobbørs, HK Ungdom, A-kasse, karrieretelefon, medlemsteam og andre sektorformænd og kolleger, der alle havde den samme mission: At stå klar til at hjælpe dagens deltagere.

Hvordan oplevede de, medlemmerne, dagen? Vi spurgte Stine og Marlene:

 

Stine, jobsøgende deltager, butiksuddannet og tidligere souschef:

Stine Larsen    - Det var min HK-konsulent, der sagde ”…det skal du da med på?”. Jeg tænkte, at det måske var fint at komme ud og få lidt andet input og få noget inspiration, som dagen jo også bidrager med. For det første synes jeg, at det har været fint at komme ud og tale med andre, der er i samme båd som en selv. Så føler man sig mindre ”forladt”, og de kan relatere til den situation, man står i, hvad ens omgangskreds måske ikke kan på helt samme måde. For det andet har jeg blandt andet været til oplægget med Steen Kræmer, der jo også gav inspiration til at tænke, at ”…sådan og sådan kunne jeg jo også gøre med min ansøgning”. Jeg har også været ude på markedspladsen og tale med forskellige stande, der blandt andet har anbefalet mig nogle steder, som jeg kan tage kontakt og ringe til. Jeg synes, jeg har fået meget godt med hjem i bagagen, som jeg kan bruge til at komme videre på. 
 
    - Efter butiksuddannelse, arbejde i butik og et par år som souschef vil jeg gerne prøve noget andet. Noget af det mere bagvedliggende som for eksempel internt salg og stadig bidrage ved at komme ud og snakke med nogle mennesker. Inspirationsdagen i dag har også her givet rigtig godt, fordi jeg kan fornemme, at fordi jeg ”bare” har en butiksuddannelse, så er jeg nødt til at få flere kurser i bagagen for at komme i den retning, som jeg godt kunne tænke mig. Det har jeg fået rigtigt mange, gode input til. For eksempel i forhold til, hvem jeg skal tage fat i.  

 

Marlene, jobsøgende deltager, kontoruddannet og uddannet i restaurationsbranchen: 

Marlene Eg    - Jeg havde allerede købt Steen Kræmers bog, der er en god bog, men jeg havde samtidig brug for at høre mere og måske spørge ham om et par ting, der var uklare for mig. Jeg har i dag fået flere nuancer på, hvordan man skriver sin ansøgning. Jeg har i forvejen gjort alt det, der står i hans bog, og jeg har fået respons på en del af det, men nu skal jeg hjem og lade være med at skrive ansøgningen på tre timer. I stedet skal man, som Steen sagde, skrive et afsnit ad gangen og så trække sig lidt tilbage, inden man skriver et nyt afsnit. Det tror jeg, at jeg skal prøve at arbejde mig ud i.   
 
    - Jeg er både uddannet i restaurationsbranchen og kontoruddannet, hvorfor jeg har begge dele at trække på. Jeg søger da også jobs, hvor jeg kan kombinere de to ting. For eksempel service med nogle opgaver, hvor man også kan trække sig lidt væk og løse dem. Altså et job, hvor der både er kundekontakt og nogle administrative opgaver. Det kunne samtidig være spændende at komme mere tilbage til området løn og personale.  
 
    - Normalt bruger jeg ikke HK’s tilbud så meget, men ved godt, hvor jeg skal henvende mig, når jeg har brug for hjælp eller som nu mangler et arbejde. I dag tænkte jeg, at det ville være god inspiration for mig. Både i forhold til det med at skrive ansøgninger, men også med de optimister, der skal holde et oplæg. Ikke fordi jeg er pessimist, men man kan altid godt bruge lidt mere energi af den positive slags. Jeg håber, de giver en et lille pust mere, hvor du siger ”…du kan faktisk godt”.