Hvis kommunerne skal have fingre i flere af de ombejlede professionsbachelorer i offentlig administration, skal de gøre det endnu tydeligere for de potentielle ansøgere, hvad en kommunal arbejdsplads kan byde på. Sådan lyder det fra to af de professionshøjskoler, der uddanner dem.

– Vi oplever ikke, at administrationsbachelorerne er uinteresserede i kommunerne. De er først og fremmest optaget af spændende opgaver – uanset hvilken sektor det er i. Men der er mange kommuner og især afdelinger i den enkelte kommune, som ikke kender uddannelsen eller ved, hvad de færdiguddannede kan, siger Malene Blond, uddannelsesleder for offentlig administration på UCN i Aalborg.

Husk at nævne administrationsbachelorerne

Hun understreger, at de på skolen gør meget for at introducere de studerende til deres mulige fremtidige jobfunktioner – i høj grad også i en kommune. Det anerkender Ulla Albæk fra Aarhus Kommune, men hun drømmer samtidig om, at skolerne i endnu højere grad inviterer repræsentanter for de kommunale arbejdspladser ind i undervisningen og andre fora.

Fra uddannelsesleder på UC Syd, Margrethe Bjerg, lyder opfordringen til kommunerne blandt andet aktivt at efterspørge administrationsbachelorerne, når de rekrutterer administrative medarbejdere:

– Hvis man vælger at slå en stilling op som kontorassistent, så vil administrationsbachelorerne ikke søge den. Det samme gælder, hvis man tydeligt signalerer, at det er et AC-job. Hvis de også fik nævnt administrationsbachelorerne – eller helt undlod at fremhæve én bestemt uddannelsesbaggrund – tror jeg, at det ville få flere relevante kandidater til at søge.