Kvindesko foran to pile tegnet på jorden i kridt

Efter en kort periode som jobsøger, har Kate fået nyt job. Det er et fast arbejde på 30 timer som bogholder. Helt perfekt for hende i forhold til timetal og opgavetyper. Som ledig har hun både benyttet sig af kursusmuligheder, karrierevejledning og personlig vejledning i HK Midt – og hun sætter stor pris på den sparring, hun har fået til sin jobsøgning:

   - Jeg har nogle få gange været ledig og har altid ret hurtigt fundet et nyt job. Til gengæld har jeg altid, både i perioder med ledighed og generelt, brugt mulighederne i forbindelse med mit medlemskab af HK. For eksempel fik jeg tilbudt et seks ugers, online kursus under Corona. Det var super fedt og betød, at jeg fik papir på nye kompetencer, som jeg kunne sende ud sammen med mit CV. På den måde kunne arbejdsgivere se, at jeg var opdateret, fortæller Kate Hansen.

 

”Hold dig i gang…!”

For Kate er sparringen fra HK Midt uvurderlig, og hun kombinerer den med en generel ambition om at holde sig opdateret. Hendes anbefaling er da også klar:

   - Det er vigtigt at fortælle den gode historie om muligheden for at udvikle sig. Tag imod tilbud om kurser og hold dig i gang! For mig er udvikling samtidig en vigtig og god historie om, at selvom du er 67 år, så står du ikke stille og er ude af arbejdsmarkedet, konstaterer Kate Hansen:

   - Det er samtidig vigtigt at være proaktiv og bruge tilbuddene i HK. For eksempel HK JobBørs, der også har sendt mig jobmuligheder. Jeg kan slet ikke få armene ned over de gode jobåbninger, jeg har fået, siden jeg blev ledig denne gang.

 

”…man står ikke alene med tingene”

Kate oplever, at medlemskabet af HK ikke kun er en kæmpe fordel for hende rent fagligt og jobsøgningsmæssigt. Det betyder også noget mentalt:

   - For de fleste betyder det noget at have et arbejde. Derfor kan det være hårdt og lidt ensomt at gå arbejdsløs, og man bruger meget krudt på at søge nyt arbejde. Her har det været super at have et fagligt fællesskab omkring HK, og jeg har brugt HK rigtig meget til jobsøgning, og hvis jeg var i tvivl om noget i forhold til min situation, siger hun og fortsætter:

   - Jeg har brugt HK i faglige og i lidt sværere situationer, og der er en stor cadeau for den rådgivning, man kan få. Her oplever man, at man ikke står alene med tingene. Det gælder både i positive og negative situationer. Jeg har kun positivt at sige om de HK-medarbejdere, jeg har mødt, og jeg møder også selv positivt op. Så alt i alt kan jeg ikke forestille mig ikke at være medlem af HK. Det er heldigvis kun få gange, jeg har haft brug for HK i forbindelse med ledighed, men der har det været afgørende. For det har givet en tryghed at vide, at HK stod klar, hvis der opstod konflikter eller tvivl om noget omkring ledighed, løn, ansættelsesforhold osv. 

 

Anne Marie Bay, fællesformand, HK Midt

”Det glæder mig, at så stor en del af vores medlemmer, der bliver ramt af ledighed, kommer i job igen inden for 13 uger. Omvendt er jeg ikke så overrasket endda. For det er et hårdtarbejdende og fagligt kompetent hold i HK Midt, der står klar til at hjælpe vores ledige medlemmer. Det giver en meget stor tryghed for medlemmerne i en situation, hvor de virkelig har brug for backup og for at føle, at nogen står klar til at hjælpe dem”