Julefrokost

Højsæsonen for julefrokoster står for døren. Men med promiller i blodet kan det ende knap så skønt. For selvom snaps ofte er en del af begivenheden, gælder de sædvanlige regler for god opførelse på arbejdspladsen stadig.

Derfor giver HK Privats arbejdsmiljøkonsulent June Halvorsen her 2 råd til, hvordan du undgår at komme galt afsted til julefrokosten, og 1 råd om at være med til at skabe en god fest.

Lad telefonen blive i lommen
Julefrokosten er for mange en ventil, hvor man skejer mere ud og opfører sig mere fjollet end til daglig - det er helt naturligt. Det skal der være plads til, så længe alle synes, det er sjovt, og det ikke går ud over andre.

Så lad mobilen blive i lommen – del ikke billeder eller videoer fra julefrokosten på de sociale medier, medmindre alle har sagt god for det.

Tag konflikten ædru

For nogle kan alkohol have effekt som sandhedseliksir, og det er før sket, at en chef eller en kollega har fået den rene sandhed til en julefrokost. Det kan få uheldige konsekvenser.

Så hvis du kommer til at sige noget, som du fortryder, så læg dig fladt ned og sig undskyld. Hvis du mener, at noget skal ændres på din arbejdsplads, så handl på det, når du er klar i hovedet og har forberedt dig grundigt.

Bak op
Bak op om festen. Om det er på dansegulvet eller i samtale med andre. Sociale arrangementer er en oplagt mulighed for at tale med nogle, som du måske ikke taler så meget med i hverdagen, hvem ved, måske opdager du den fedeste kollega i verden.

Brug for hjælp

Har du brug for støtte eller rådgivning så kontakt din lokale HK-afdeling. 

Simon SchmidtArtiklen er skrevet af Simon Schmidt, som er journalist i HK Privat. 
Har du kommentarer til artiklen, er du velkommen til at sende en mail til mig på simon.schmidt@hk.dk