Penge

Omkring 900.000 danskere har feriepenge, som skal hæves inden årsskiftet, stående på deres feriekonto hos ATP. De glemte feriepenge udgør 4,2 mia. kroner, hvilket svarer til et gennemsnit på cirka 4.700 kroner pr. dansker, der har feriepenge til gode.

ATP, der administrer feriepengeordningen, opfordrer derfor alle til hurtigst muligt at tjekke, om de er en af dem, der her feriepenge til gode.

Årsskiftet er nemlig lige om hjørnet. Og nytårsraketterne kl. 00.00 markerer netop deadlinen for afholdelse af ferie, der er optjent i perioden fra 1. september 2022 til 31. august 2023.

- I lighed med tidligere år er det timelønnede lønmodtagere og fratrådte funktionærer, der har haft ferie med løn, der enten har skiftet job eller nu er ledige, som mangler at bestille feriepenge, fortæller ATP’s koncerndirektør, Anne Kristine Axelsson, til nyhedsbureauet Ritzau.

Er du i tvivl, om du har feriepenge til gode?

Så tjek for en sikkerheds skyld på borger.dk. Her kan du se, om du har feriepenge stående og bestille udbetaling af dem, hvis du opfylder betingelserne.

Hvis du har feriepenge stående for perioden 1. september 2022 til 31. august 2023, kan de som udgangspunkt kun udbetales, hvis du holder ferien inden udgangen af i år.

Du behøver dog ikke stresse over at skulle nå at holde ferien inden årsskiftet, hvis …

  • Du har holdt de første 20 dage af ferien, som du har optjent i perioden (1. sep. 2022 til 31. aug. 2023), alle dage ud over 20 bliver nemlig udbetalt helt automatisk, når vi har passeret 31. december 2023.

  • Eller du i perioden (1. sep. 2022 til 31. aug. 2023), har skiftet job, og de feriedage, du ikke har nået at holde, er optjent hos den arbejdsgiver, du er fratrådt. For så kan du faktisk få udbetalt dagene, uden de er holdt. Det kræver dog, at du anmoder Feriekonto om udbetalingen. Det skal du bare gøre senest 30. september 2024 - så det har du ekstra tid til.

 

Har du holdt den ferie, du har optjent i perioden, eller når du at holde ferien inden årsskiftet, men blot endnu ikke har bestilt udbetaling af feriepengene endnu, har du også lidt ekstra tid at løbe på. Du kan nemlig bestille feriepengene frem til udgangen af september 2024. Herefter vil pengene blive overført til en feriefond.