Sabina Fokdahl og Caroline Boes (til højre), Frederikssund Kommune

Sabina Fokdahl og Caroline Boes (th.) foran rådhuset i Frederikssund Kommune. Foto: Peter Bjørn Thomsen

”Det var dejligt at blive færdig – og lidt skørt. I starten havde jeg lidt svært ved at træde ud af elevrollen, men nu er det fint. Mine nærmeste kolleger er rigtig omsorgsfulde,” siger Sabina Fokdahl og griner.

Hun og hendes kollega Caroline Boes har begge været voksenelever i Frederikssund Kommune, selv om de slet ikke havde set sig selv i en kommune, før de altså gik i gang med uddannelsen. Sabina kom fra et job i butik, og Caroline fra et job som visuel merchandiser – for et større tøjbrand.

”Det skulle have været et job på 37 timer om ugen, men det blev hurtigt meget mere. Og da jeg fik en søn og et familieliv, hang det bare ikke sammen,” fortæller Caroline, der nu har fast job i kommunens Løn-afdeling som lønkonsulent, hvor hun laver løn, ansættelser og har styr på overenskomster, som ifølge Caroline er mere spændende end skræmmende.

Sabina løser mange forskellige opgaver i Vej & Trafik – alt fra samarbejde med forældre om visiteret kørsel til parkeringshenvendelser.

”Uddannelsen har givet mig nye kompetencer og et papir på, hvad jeg kan. Efter endt uddannelse sprang jeg på kommunomuddannelsen, som man automatisk får tilbudt som nyuddannet assistent. Vi startede med forvaltningsret, og det er rigtig spændende. Jeg er på kommunomuddannelsen en dag og ugen, og det er et fint mix mellem teori og praksis,” fortæller Sabina.

Caroline er glad for at slippe for weekendarbejdet, og synes elevtiden har været super spændende og til tider udfordrende på den gode måde. Der har været mere struktur og et klarere ansvar, end hun var vant til, før hun kom til Frederikssund Kommune. Efter gymnasiet mente hun ikke, hun havde brug for en uddannelse. Men det har ændret sig.

”Jeg føler mig mere sikkert stillet ved at have fået mig en uddannelse” siger Caroline.

”Jeg skulle slet ikke have været i en kommune,” fortæller Sabina. ” Jeg havde været inde og høre et oplæg om assistentuddannelsen på Handelsskolen, og det lød bare så kedeligt. Sådan har jeg det bestemt ikke mere. Som elev bliver man taget rigtig godt imod, og stille og roligt får man mere og mere ansvar og spændende arbejdsopgaver. Det er meget afvekslende, man får lov at udvikle sig hele tiden, og kollegerne er søde,” siger Sabina.

De er enige om, at assistentuddannelsen er lidt undersolgt. Mange unge kender slet ikke mulighederne, og de mange fordele ved at komme ind på en god arbejdsplads, med gode strukturer, ordnede forhold og samtidigt spænde arbejdsopgaver og udviklingsmuligheder. Oveni får man en rigtig flot elevløn som voksenelev.

Har de et råd til andre unge og voksne unge, der flakker lidt rundt og måske overvejer en kommunal assistentuddannelse?

”Ja,” siger de nærmest i kor: ”Bare gør det!”