Når vi spørger vores 93-årige medlem, Grethe Flaarup, fortæller hun os, hun har været medlem i rigtig mange år: ”Jeg vil tro, jeg har været det i 65 år. Det var det, jeg følte for. Det kunne ikke være andet end HK”. Helt præcist blev Grethe medlem i august 1955. Det svarer til i alt lidt over 68 års medlemskab ⌚

Grethe Flaarup

Grethe Flaarup, medlem siden 1955

68 år der i HK-regi har budt på en lang række arrangementer rundt omkring i landet: De seneste to er virksomhedsbesøg på Aage Vestergaard Larsen A/S efterfulgt af cafebesøg og julefrokosten for HK Seniorklubben i Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune i Hobro 🎄

Og det var lige inden den årlige julefrokost for HK Seniorklubben d. 23. november, vi fik fat i Grethe til et interview. Vi får snakket om løst og fast, og det er især Grethes tilgang og gåpåmod, vi bider mærke i 💪

Grethe er nemlig ikke i tvivl om, hvor meget hun får ud af at deltage i arrangementerne hos HK: ”Jeg synes, jeg får udbytte af arrangementerne, hver gang jeg er afsted. Man kan se alle arrangementerne og tage med til det, man synes, der er interessant.” 💡

Det er heller ikke altid, at det, der bliver tilbudt, er noget, Grethe selv ville have opsøgt, men det stopper hende ikke fra at deltage: ”Man får kendskab og viden om nogle ting, som man ellers ikke havde mulighed for at få noget viden om” 🧠

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at Grethe er nysgerrig på livet, og det er også det, der fortsat gør, at hun deltager i arrangementerne – og hun vil altid gerne fylde hendes kalender op med alt det, hun har tid til: ”Det er måske lidt nysgerrighed, der ligger bag. Jeg har nydt det hver gang, jeg har deltaget. 👏

 

Det er måske lidt nysgerrighed, der ligger bag. Jeg har nydt det hver gang, jeg har deltaget.

 

En hjælpsom bestyrelse

For at sikre sig, at Grethe husker de HK-arrangementer, hun har tilmeldt sig, minder Inger Krogh, formand for HK Seniorklubben i Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune, hende om det – og det er ikke gået Grethes næse forbi, hvor meget formanden og bestyrelsen generelt gør for medlemmerne: ”Personale og bestyrelse er her for at hjælpe. Jeg har ikke noget at klage over, tværtimod”, fortæller Grethe 💙

 

Personale og bestyrelse er her for at hjælpe. Jeg har ikke noget at klage over, tværtimod.
Hjælpen fra personale og bestyrelse er også én af de mange grunde til, at Grethe opfordrer flere til at komme ud: ”Hvis man er tilpas nysgerrig for at vide noget om de forskellige ting, og hvis man er interesseret i det hele taget, så får man jo udvidet sin horisont. Det sociale betyder også rigtig meget – navnlig når man er alene. Jeg er selv fra Lolland, så jeg er tilflytter i Hobro, og jeg vil så sige, det er et godt sted at komme. Hvis man rækker ud, bliver man ikke affærdiget.” 👋

 

Spark dig selv bagi, og kom afsted

For Grethe er der derfor ikke så meget at rafle om. Du er aldrig for gammel eller for ny til området til at deltage, så det er bare om at tage springet og komme afsted: ”Alle i min aldersgrupper snyder sig selv ved ikke at deltage. Det er dejligt at have nogle oplevelser. De skal sparke sig selv bagi og komme afsted.”

 

De skal sparke sig selv bagi og komme afsted.
Har du også en inspirerende historie at fortælle HK Nordjylland og vores medlemmer? Skriv til vores kommunikationskonsulent, Christina Haversen, på mail christina.haversen@hk.dk – vi glæder os til at høre fra dig! 💻