jonas vingegaard

At Jonas Vingegaard igen i 2023 måtte op på balkonen på Københavns Rådhus for at lade sig tiljuble efter en samlet sejr i Tour de France, forudså mange af deltagerne i HK Statbladets quiz om året, der gik. Foto: Thomas Sjørup/Scanpix.

Kun en eneste af deltagerne i HK Statbladets sidste profetkonkurrence spåede, at kronprins Frederik ville tage over som landets regent i løbet af 2023. Men det blev som bekendt først i 2024, at tronskiftet fandt sted – så det gæt kom der ingen 13’er ud af.

Næsten lige så stor tillid, som til at Dronning Margrethe ville regere året ud, havde deltagerne til, at Jonas Vingegaard ville blive siddende på tronen som kongen af Tour de France. Hvad han også gjorde. Ligesom der var stor enighed om, at der ikke ville komme et tilbud om coronavaccine til alle under 50 år i året, vi nu har lagt bag os.

2 af deltagerne formåede at svare rigtigt på samtlige 13 spørgsmål om alt fra sport over politik til klima og miljø i 2023. Sammen med de 6 profeter, der leverede 11 korrekte svar, deltog de i redaktionens lodtrækning om 3 gange 2 billetter til en tur i biffen.

De heldige – og dygtige – vindere blev:

Bettina Meisler, Mette K. Christensen og Jette Sørensen.

Tillykke til vinderne, som vi sender hver 2 biografbilletter.

Profetperioden gik fra 20.2.23 til og med 31.12.23.

Quiz 2023

Spørgsmålene og de korrekte svar

Spørgsmål Svar
Tour de France: Kommer Jonas Vingegaard – den stille stjerne fra Glyngøre – på podiet som nummer 1, 2 eller 3 i årets udgave af verdens hårdeste etapeløb?

JA

Festival og kultur: Bliver alle billetter til årets Roskilde Festival – både adgangsbilletter til alle festivalens dage og til enkeltdage – udsolgt, inden festivalen åbner 24. juni 2023?

JA

Sygdom og smitte: I efteråret 2022 blev alle på 50+ og udvalgte grupper tilbudt et fjerde vaccinestik mod corona. Vil alle under 50 år få samme tilbud i 2023?

NEJ

Overenskomstforhandlinger: Fører overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked, der begyndte i januar, til et nej fra lønmodtagerne ved urafstemningen og dermed til konflikt?

NEJ

Bøger og film: Den danske forfatter Leonora Christina Skovs bestseller "Den, der lever stille" er blevet filmatiseret og får premiere i de danske biografer i 2023. Kommer filmen i top-3 over de danske film, der bliver set af flest biografgængere i 2023?

NEJ

Arbejdsløshed: Ved udgangen af november 2022 var kun 1,7 procent af HK Stats medlemmer arbejdsløse. Er ledigheden blandt HK Stats medlemmer over 3 procent ved udgangen af november 2023?

NEJ

Litterært og kulturelt: Popstjernen Tobias Rahim udgav i november 2022 digtsamlingen "Drømmene maler virkeligheden". Kommer han med en 2'er i 2023?

NEJ

Økonomi og forbrug: Inflationen i Danmark var i november 2022 på 8,9 procent sammenlignet med samme måned året før. Er stigningen i forbrugerprisindekset – som er et mål for inflationen og opgøres af Danmarks Statistik – for november 2023 på 5 procent eller derover?

5 procent eller derunder

Det danske monarki: Dronning Margrethe har i løbet af 2022 gjort sig upopulær i en del af den kongelige familie ved at fratage 3 prinser og en prinsesse deres titler. Flere royale eksperter mener, det er dronningens forsøg på at indlede tilbagetrækningen som landets monark. Hvem er landets monark ved nytårstalen i 2023?

Dronning Margrethe

Energikrise og kolde hænder på statens tastaturer: Bliver kravet fra oktober 2022 om en rumtemperatur på højst 19 grader i statslige bygninger – og dermed arbejdspladser – afskaffet inden udgangen af 2023?

JA

Klima og miljø: Danmark har i forbindelse med klimaforandringerne oplevet flere lokale varmerekorder for både enkelte måneder samt dage og nætter i 2022. Kommer 2023 til at slå årsrekorden fra 2014 og blive det varmeste år nogensinde?

NEJ

Internationalt: Vi er gået ind i 2023 som øjenvidner til en voldsom krig midt i Europa, hvor Rusland fortsætter med at angribe Ukraine. Vil 2023 bringe en form for fredsaftale mellem parterne, så krigshandlingerne stopper?

NEJ

Politik: Hvor mange af SVM-regeringens 23 ministre bliver udskiftet inden årets udgang?

En eller flere ministre bliver udskiftet