Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Kedsomhed og et godt råd om uddannelse til en kollega satte nu 55-årige Pernille Lange i gang med en akademiuddannelse. Viden er en gave. Og undervisning er bedst i samvær med andre fremfor online, mener hun.
Pernille Lange er tillidsrepræsentant for HK’erne i Erhvervsstyrelsen i København. For nogle år siden trængte en ung kollega her til et fagligt skub.
- Jeg sagde, at hun skulle se at komme i gang med noget efter- og videreuddannelse. Så jeg tjekkede mulighederne for at hjælpe hende på vej. Da jeg så dem, blev jeg så inspireret, at jeg begyndte sammen med hende, fortæller Pernille.
Forinden havde hun skiftet en 9 år lang periode som først direktionssekretær og siden chefsekretær i Erhvervsstyrelsen ud med et job i kommunikationsafdelingen samme sted. Hun trængte til at prøve noget nyt.
- Jeg kunne nærmest chefernes kalendere udenad. Vidste, hvilken tandlægetid der skulle flyttes, og hvornår deres koner havde fødselsdag. Jeg brændte mest for ministerbetjeningsdelen. Den er blevet digitaliseret, så det analoge håndværk, der var sjovt og spændende, findes ikke i samme omfang mere. De tilbageværende funktioner kom til at ligge hos primært jurister og studentermedhjælpere. Derfor var kun rugbrødsarbejdet tilbage, fortæller Pernille.
Hun begyndte sammen med sin unge kollega på et kort kursus i metode og projektskrivning. Et godt sted at lægge ud, før man går i gangmed en uddannelse, konstaterer Pernille. Efter kurset begyndte hun på en akademiuddannelse i kommunikation. Godt bakket op af sin chef – og betalt af arbejdsgiveren, understreger hun.
De obligatoriske fag Kommunikation i praksis og Organisationskommunikation samt en række valgfag har hun taget på først Copenhagen Business Academy og siden på KEA, Københavns Erhvervsakademi. Der var en særlig grund til, at hun skiftede skole undervejs:
- Jeg har behov for at møde op til undervisning og møde andre, der læser det samme, blive inspireret og klog også af deres spørgsmål. På CBA har det været online, online, online. Så mit sidste fag tog jeg på KEA i april, hvor jeg også læser og laver min afsluttende opgave.
Til jul er Pernille efter planen færdig med sin akademiuddannelse. Hun tænker allerede på senere at tage nogle diplomkurser i journalistik og retorik – de discipliner, hun brænder for.
- Jeg føler virkelig, at uddannelsen løfter mig personligt og fagligt. Jeg har lært meget om kommunikation, og jeg fået et væsentligt større ordforråd, også i mit virke over for ledelsen som TR. Nu kan jeg bruge akademiske termer, fordi jeg er bevidst om, i hvilken kontekst de gør sig bedst.
- Viden er en gave, konstaterer Pernille begejstret.
Og er du usikker på, hvad du vil uddanne dig i og hvordan, så begynd med et enkeltfag, lyder hendes råd. 3-5 timer om ugen til forberedelse, nogle weekender til læsning og 1 uges ferie til opgaveskrivning forud for de store opgaver har Pernille investeret i sin uddannelse.
Det er lettere at komme i gang med efteruddannelse, når man er i 20’erne, end når man er i 50’erne. Men de modne har også deres fortrin, mener hun:
- De unge fanger tingene hurtigere. Jeg var helt rundt på gulvet, da jeg skulle skrive min første problemformulering til en opgave. Men vi ældre har mere livs- og erhvervserfaring, som vi kan relatere til, når vi skriver opgaver, siger Pernille Lange.
Pernille: Tag efteruddannelse sammen med en kollega
Pernille: Det er aldrig for sent at lære nyt
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID