Når du har mindre end 5 år tilbage før folkepensionsalderen, kan du bruge pengene fra din overenskomstsikrede fritvalgsordning til at købe seniorfridage.

Det er for så vidt lige ud ad landevejen. Alligevel er 65-årige Mogens Carlsen fra Hørsholm en af de første HK’ere, som har etableret en ordning med sin arbejdsgiver, hvor hans midler i fritvalgsordningen konverteres til seniorfridage.

- På vores lønningskontor anede de slet ikke, at denne her ordning eksisterede, fortæller han.

Han tilføjer, at det er en del af den gældende overenskomst, at seniorer kan ombytte pengene fra fritvalgsordningen til fridage.

- Prøv at tænke jer om: Det her er indarbejdet i overenskomsten, men for få bruger den. Mange flere skulle bruge muligheden, opfordrer Mogens Carlsen og fortsætter: - Det vil sige, at jeg jævnligt kan få en fridag i ugens løb, uden det kan ses på lønudbetalingen.

Mogens Carlsen og hans kone er ivrige golfspillere, så fritiden bliver brugt til ture rundt i Danmark og sidste år på en tur til Cypern.

Når han gør regnebrættet op, er han ikke i tvivl om, at den måde, han har valgt at bruge sine fritvalgsmidler på, passer som fod i hose til det liv, han gerne vil leve.

- Jeg siger det til alle gamle kolleger. Jeg opfordrer alle til at bruge det. Alle kan bruge det som ekstra fridag. Det er et ekstra lag på lagkagen, siger Mogens Carlsen.

Hvis du gerne vil vide mere om senioraftaler og få gode tips til at forhandle en, så kan du komme på online-kursus med HK Handel Hovedstaden den 25. oktober kl. 17-18. Læs mere og tilmeld dig her.

Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af HK Handel Hovedstaden.