MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
HK Kommunal Hovedstadens bestyrelse har vedtaget en politik for håndtering af større afskedigelsesrunder. Den kan du læse her.
Inden afskedigelserne:
Under afskedigelserne:
Efter afskedigelserne:
Inden afskedigelserne:
Når rygterne begynder at svirre og HK får besked på, at der muligvis er afskedigelser på vej, kan det være hensigtsmæssigt at der på arbejdspladsen afholdes medlemsmøde, hvor medlemmerne har mulighed for at få stillet spørgsmål. Det kan også være en rigtig god idé, at få ledelsen med til mødet, så der kan besvares så mange spørgsmål, som muligt.
En mulighed kunne også være, at HK tilbyder at afholde et fyraftensarrangement med titlen "Forandringer". Henning Jørgensen kan kontaktes, han har kontakt med oplægsholdere.
Under afskedigelserne:
Når afskedigelserne kommer (for nogle afdelinger - når partshøringerne kommer) er det vigtigt, at HK er til stede. Der laves derfor en aftale med tillidsrepræsentanten om, at så hurtigt som muligt, bliver datoen meldt til HK, således at der kan sendes en faglig medarbejder ud. Det giver de afskedigede mulighed for, umiddelbart efter samtalen med lederen, at få besvaret eventuelle spørgsmål. Endvidere er det en god idé, at lave en liste på, hvilke personer (tillidsrepræsentant, faglig konsulent, medlemsservice, evt. HR-medarbejder m.v.) som de pgl. kan kontakte. Listen skal indeholde navn, telefonnummer og e-mail, således at den afskedigede hele tiden nemt kan kontakte de relevante personer.
Forløb for opsagte medarbejdere
Det aftales på første møde, hvad et muligt forløb kan indeholde, alt efter behov og ønske. De overskrifter vi kan arbejde ud fra kan f.eks. være
Kompetenceafklaring
Kursusplan - hvilke kurser/efteruddannelse kan styrke muligheder for et nyt job? - Udviklingsområder
Jobsøger - adfærd
CV
Jobsamtalen
Det vil naturligvis være forskelligt, hvad der kan være aktuelt for den enkelte. Med en økonomi på kr. 7-8.000,- vil indholdet blive samlet på 7-8 timers "coaching", hvor indholdet bestemmes ud fra det aktuelle behov.
Det kunne som eksempel være:
Da mange har svært ved at samle sig efter besked om afskedigelse, så er det en rigtig god idé, at arrangere et møde for de afskedigede på neutral grund (f.eks. HK) en eller to dage efter afskedigelserne eller på andre fastlagte dage, som de pgl. kan få oplyst ved afskedigelsen.
På dette møde er det en god ide at sætte en faglig medarbejder, en person fra Job og Vejledning samt Henning Jørgensen på, således at de pågældende kan få svar på spørgsmål omkring afskedigelsen, dagpenge og evt. uddannelse.
Efter afskedigelserne:
Efter selve afskedigelsesrunden er det vigtigt at huske, at der evt. er en tillidsrepræsentant, som "skal samles op". Sørg derfor for at få evalueret selve afskedigelsesrunden. Det kan ske ved en samtale med TR eller ved et netværksmøde, såfremt man har flere tillidsrepræsentanter i samme situation.
Husk dem der bliver tilbage.
Ved store afskedigelsesrunder er det vigtigt at huske dem der bliver tilbage. Mange vil have dårlig samvittighed over, at det ikke var dem eller frygte at det bliver dem næste gang, Derfor er det en rigtig god idé, at lave et medlemsarrangement for de tilbageblivende om "hvordan kommer vi videre". Her kan Henning Jørgensen kontaktes for en oplægsholder. Finn Kistrup har via Henning været brugt og har fået meget ros.
Der er mere inspiration at hente i følgende publikationer:
Mange af tingene gøres i forvejen på forskellig vis i afdelingerne, så det er ressourcemæssigt ikke noget tungt forslag. Til gengæld skal der afsættes midler til evt. oplægsholder til medlemsarrangementer for "dem der bliver tilbage".
(Vedtaget på afdelingssektorbestyrelsesmøde den 2. april 2012.)
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID