MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
22. september - 23. september 2022
På den årlige TR-konference i Helsingør deltog næsten 200 tillidsrepræsentanter. Og de gik alle hjem med ny inspiration og gode ideer til, hvordan de udfylder deres rolle.
Stadig flere tillidsrepræsentanter oplever, at det bliver sværere at være i rollen, og at det kan være vanskeligt at agere i krydspresset mellem at være medarbejder, kollega, ansat, TR og sig selv. Og spørgsmålet om, hvordan man passer på sig selv, samtidig med at man holder fanen højt, blev i år det overordnede tema på årets TR-konference. Den foregik på Konventum i Helsingør 22. og 23. september med deltagelse af knap 200 tillidsrepræsentanter fra hele hovedstadsregionen og arrangeret af HK Kommunal Hovedstaden.
I fokus på konferencen var tre workshops med overskrifterne Indflydelse, Forhandling samt Tiltræk og fasthold. Efter hver af dem trak vi tre af deltagerne til side for at høre, hvad de tog med sig hjem, til glæde for deres medlemmer og kolleger på arbejdspladserne.
Katrine Stensholm Lund, TR på Psykiatrisk Center København:
Forhandling er jo fedt. Og når man tænker over det, forhandler vi jo altid. Ikke kun når vi taler løn, men også i MED-udvalget, når vi taler med vores leder, når vi er derhjemme osv. I dag talte vi selvfølgelig mest løn - som jo er medlemmernes primære interesse. Blandt andet blev der peget på, at én ting er indstillingerne til lønforhandlingerne, noget andet er alt det forudgående arbejde, hvor man skal sætte sig grundigt ind i centrets budget og procesplaner m.m. Her var jeg glad for at høre de andres erfaringer og få konkrete input med hjem. For eksempel er der ingen tvivl om, at jeg næste gang vil have ekstra fokus på forberedelsen af medlemmerne og måske tage rundt og få en snak med hver enkelt af dem for at få afstemt forventningerne, lige som jeg nok vil forsøge at få et formøde med min leder, sådan som jeg også kan høre, at andre gør. Selvom jeg har været TR i otte år lærer jeg noget nyt hver gang og kan så forhåbentlig gøre det endnu bedre næste gang.
Jeg noterede mig på workshoppen også dette med at bruge sin FTR og sine TR-kolleger mere i processen for at vende tingene og lære af hinanden. Endnu en ide jeg tager med mig hjem er dette med undervejs i forhandlingerne at tage en time-out og lige sparre med sin forhandlingsmakker. Det skal være legalt at gøre, for det kan jo være vigtigt.
Så alt i alt var jeg meget tilfreds med de emner, der var på dagsordenen på konferencen. De gav så meget mening for os som tillidsrepræsentanter. Og det er virkelig givende at høre, hvordan de mest erfarne bærer sig ad med det ene og det andet.
Tulay Sahin, TR i Tandplejen, Ishøj Kommune:
Jeg er helt ny tillidsrepræsentant og har i den første tid hørt så meget om det med TR-rollen. Og på denne konference begynder det hele at gå op i en højere enhed for mig. At opleve den gode stemning blandt alle TR’erne og sammenholdet og de mange givende snakke - det er fantastisk dejligt. Og sikken et arrangement - man føler sig helt speciel.
Inden jeg kom havde jeg set rigtig meget frem til at kunne udveksle erfaringer med de mere drevne TR’er. Og det har jeg også fået utrolig meget ud af. Der er jo mange ting, man som ny TR skal være opmærksom på. Ikke mindst i relation til de emner, vi havde oppe på konferencen, omkring indflydelse, forhandling og organisering.
Jeg var også meget optaget af oplægget fra Rikke Høgsted om det med, at vi som TR’er skal passe på os selv og hinanden. Det tror jeg er virkelig vigtigt. Og jeg vil især tænke over det hun sagde med, at man ikke skal spørge folk, hvad der er galt med dem, men hvad der er sket for dem - fordi det jo mere er rammerne omkring medarbejderne, man skal rette sit fokus mod.
Udover dette med at være mere opmærksom på kollegerne tager jeg også med mig hjem, at det samme skal gælde ens leder. For at lederen også har det godt, og at arbejdsmængden i afdelingen er passende, betyder jo meget for hvordan alle har det og for hele arbejdsmiljøet.
Det er en stor opgave og et stort ansvar, der følger med TR-rollen. Både i forhold til kolleger og chefer, og i forhold til konkrete opgaver som at skulle lønforhandle for både de nye og de gamle medarbejdere. Jeg synes, det var svært at overskue i starten. Men med god hjælp fra min forgænger, med denne konference og med alle de kurser i HK, jeg har været på og er i gang med, føler jeg mig efterhånden godt klædt på til rollen. Det hele giver bedre og bedre mening, des mere jeg kommer inde i det. Og jeg har meget mod på det.
Lyng Grundtvig, FTR på Akutmodtagelsen, Nordsjællands Hospital:
Det er ingen hemmelighed, at det indimellem kan være svært at få lægesekretærer og andre under HK-overenskomsten på et hospital til at melde sig ind i fagforeningen. Jeg har også en del uorganiserede, men gør rigtig meget ud af at tage en snak med de nye, vi får ansat, og lykkes på den måde også i stigende grad med at få til at vælge fællesskabet. Men på konferencen her var jeg meget lydhør overfor nye ideer til, hvordan man kan komme igennem med budskabet om at vi er stærkere sammen. Jeg synes, vi gør meget i Akutmodtagelsen, men selvfølgelig kan vi nok altid gøre mere. Så nogle af de ideer jeg fik i workshoppen om Tiltræk og Fasthold vil jeg tage med mig hjem og overveje. Blandt andet dette med at få en pensionskasse ud og give oplæg på et fyraftensmøde eller ideen med at holde et kagetapas, som nogle havde gjort - det lød som en vidunderlig ide. Som FTR og TR gennem mange år har jeg efterhånden fået en god fornemmelse af hvad der virker og fundet ind i nogle rutiner, hvor jeg får effekt. Blandt andet kan jeg se, at det har rigtig meget at sige, hvad der sker lokalt ude i de enkelte afdelinger. Nogle har en TR og andre har ikke, og dér, hvor der ikke er en TR, har det helt afgørende betydning, hvor synlig jeg er. Så det prøver jeg at være.
Jakob Bruun, TR i Brøndby Kommune:
I workshoppen om indflydelse fik jeg god lejlighed til at reflektere over, hvordan jeg varetager min TR-rolle. Jeg synes ofte man kun bliver kontaktet, når én har fået håret i postkassen. Og her bør det i stedet være sådan, at TR-rollen bruges mere proaktivt - både af medarbejdere og ledelse. For vi lever altså i et land, hvor det store flertal kommer igennem et helt arbejdsliv uden at blive uretfærdigt behandlet. Og så er det ikke nok, at TR’en kun kommer i spil, når det er gået galt.
En anden udfordring i den forbindelse er retfærdiggørelsen af alle de penge, vi beder folk om at lægge i fagforeningens kasse. Så jeg synes, det kan være svært at gøre det soleklart for folk, hvad de får for deres kontingent. Og det vil være nemmere, hvis vi er mere proaktive og gør mere ud af for eksempel at få indflydelse. Et aktuelt eksempel hos os på det, er en organisationsændring, hvor ledelsen hu-hej indkalder til MED-møde om fredagen, hvor de fortæller om ændringen, som skal meldes ud i organisationen om mandagen. Og baggrunden for MED-mødet er alene, at loven siger, at MED skal informeres først. Det er simpelthen ikke godt nok. For så ryger ideen om medindflydelse jo fuldstændig, når vi ikke involveres i organisationsændringen, men bare pålægges at informere kollegerne om den. Helt generelt oplever jeg en modvilje blandt ledere til at bruge organer som MED, TRIO osv. til for eksempel at lodde stemningen i afdelingerne. Og det er vi lige nu i dialog med dem om - også for at sikre en mere reel indflydelse.
Det med at formalisere tingene er heller ikke altid en god ting. Jeg oplever bl.a. ledere, som bare holder MUS-samtaler, fordi de skal. I stedet skulle de måske bare gå mere rundt og tale med deres medarbejdere. Det er også ad den uformelle vej, at jeg oplever indflydelsen er størst. Så på den ene side kan jeg godt se de mange fordele, som vi har forhandlet os frem til via overenskomstforhandlingerne og har fået formaliseret. På den anden side bliver det på ledelsesside ofte bare set som noget, de er tvunget og noget der skal overståes - fx MUS-samtalerne. Så der er noget med relationer, formelle og uformelle, som vi har brug for at tale om. Og det var rart at vi kunne det i dag, og dejligt at høre TR-kollegernes erfaringer.
22. september - 23. september 2022
Kan man få ledelsen til at tage ejerskab af for løsningen af et problem, er man allerede kommet langt, sagde Skuespillerforbundets formand på årets TR-konference.
Vil du gøre livet lettere for dig selv som TR, så tænk på hvervet som en rolle, du påtager dig på samme måde som en skuespiller træder ind i en rolle. Sådan lød budskabet fra formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, da han 22. september holdt oplæg om TR-rollen for de næsten 200 tillidsrepræsentanter på årets TR-konference i Helsingør.
“Starten som tillidsrepræsentant var svær for mig. Jeg syntes det var mig, der kom med problemer hele tiden. Og jeg følte det var mig mod dem - ledelsen. Så jeg tog det med hjem, sov dårligt og kom til at tage problemerne personligt. Og derfor begyndte jeg snart at tænke over, hvordan jeg kunne gøre det mindre omkostningsfuldt at gå ind til ledelsen, og hvordan jeg kunne gøre det nemmere for mig selv. Inspirationen fandt jeg, hvor jeg stod, nemlig på teateret. Det fik mig til at tænke: jamen, det er jo en rolle,” fortalte han.
Faktisk blev det lidt af en aha-oplevelse for Benjamin Boe, og en kæmpe hjælp i dagligdagen som TR. Nu så han hvervet som en rolle, han havde påtaget sig for at være mediator i en situation og agere på vegne af nogen andre. Og det fik ham også til at gå til ledelsen på en anden måde, idet han forinden j mindede sig selv om, at det her ikke handlede om ham, men om, at han stod der på vegne af nogen andre. Og at disse andre havde et problem, som han skulle hjælpe dem med at løse. Hans nye fokus var med andre ord, at han ikke selv var centrum for problemerne. Og det var afgørende for ham at få vendt det den vej rundt:
“Den største modstander, du kan have som TR, er dine egne følelser, fordi de forurener evnen til at handle i en specifik situation og forringer udsigten til et resultat. Så når man sidder overfor chefen skal man huske, at det ingen betydning har, hvordan jeg har det, hvad jeg føler, og hvad jeg synes jeg skal. Det vigtige er, at man sidder der på vegne af nogle andre, som har et problem, de skal have løst,” pointerede han.
Den mere løsningsorienterede vej
I forlængelse heraf kom Benjamin Boe Rasmussen også med et råd, der gik ud på, hvordan man som TR kan tage presset i en given situation væk både fra sig selv og ledelsen for i stedet lande i en situation, hvor alle har aktier i at få løst problemet så godt som muligt.
“Det kan man, hvis man går ind til sin chef og siger: ‘jeg kommer som TR og jeg har et problem, som jeg har brug for, at du hjælper mig med at løse’. På den måde beder man ledelsen om at være med til at tage ejerskab for løsningen. Og har man ejerskab, er man mere opsat på at få løst problemet. Så jeg oplever, at man faktisk kommer meget langt på den måde - i stedet for at gå ind og sige 'jeg kræver, jeg kræver, jeg kræver…’ Det gør alle mere løsningsorienterede,” fortalte formanden for Skuespillerforbundet.
22. september - 23. september 2022
Som TR skal man huske at give sig selv iltmasken på, før man hjælper andre med at få den på, lød opfordringen fra en psykolog på TR-konferencen.
I mange af de job, som medlemmer af HK Kommunal bestrider, er mental slitage en del af dagligdagen. Derfor handler det om at passe godt på sig selv - og for TR’er ikke bare om at passe på sig selv, men også passe på kollegerne - og på lederne. Hvordan det kan ske, kom krisepsykolog Rikke Høgsted med flere bud på i sit oplæg på TR-konferencen i Helsingør 22. og 23. september.
“Set udefra er I nogen af dem, der får Velfærdsdanmark til at fungere. I går på arbejde hver dag for at passe på os andre.Derfor er det vigtigt, at I også husker at passe godt på jer selv - for ellers kan I ikke passe på os andre. Det burde være elementært, men sagen er bare, at vi tit glemmer os selv, fordi vi synes vi er sat i verden, fx som tillidsrepræsentant, for at passe på nogen andre. Som TR bliver man hurtigt mester i at give de andre iltmasken på, men det er altså vigtigt at stoppe op indimellem for at huske også at give sig selv iltmasken på,” indledte hun.
Udover at være krisepsykolog er hun medstifter af Institut for Belastningspsykolog, hvor grundforståelsen er, at forebyggelse af mental slitage er en holdsport og kun kan lykkes, hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar.
“We are in it together. Alle har en plads på banen, alle har et ansvar, alle har handlemuligheder, og alle skal spille bolden, når de har den. På den bane har I som TR’er en helt særlig rolle,” sagde Rikke Høgsted og betonede, at den kollektive forebyggelse er i tråd med de principper, som Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø fra 2020 bygger på. Principper, hun tolker som, at det psykiske arbejdsmiljø skal være bæredygtigt – også når man arbejder med høje følelsesmæssige krav i jobbet. Ingen må blive syge af at gå på arbejde for at hjælpe andre, som hun sagde.
Vend ikke hovedet bort
Rikke Høgsted mindede også om, at det nok er “fedt at hjælpe andre, men at tilfredsheden kommer med en kontant afregning, i og med at den kan ødelægge vores eget gode helbred”. Derfor er forebyggelse så vigtig. Problemet er bare, tilføjede hun, at når det kommer til snakken om forebyggelse af social slagside og et dårligt psykisk arbejdsmiljø, begynder mange at vende hovedet bort - fordi de ikke aner, hvad de skal gøre ved det. Af samme grund påpegede hun behovet for at give folk handlemuligheder, og gøre det på alle niveauer: individ, gruppe, ledelse og organisation. Noget, som man kan læse meget mere om i hendes nye bog ‘Grundbog i Belastningspsykologi’, hvor hun giver viden og værktøjer til aflastning.
I sit oplæg på TR-konferencen lagde hun også afstand til den individualisering, som kendetegner vores tid:
“Vi tager ikke den viden alvorligt, som vi fik i anden verdenskrig. Her lærte vi, at det er fællesskabet, der skal støtte os. Men i dag siger vi alligevel: ‘kan der være noget galt med dig’, i stedet for at sige: ‘kan der være noget galt med os’.”
På den baggrund så hun et stort behov for et solidt opgør med de myter, der placerer ansvaret på individet. Dvs. myten om den usårlige hjælper, som bare kan det hele - fx tillidsrepræsentanten - og myten om den almægtige leder osv. Og det hun mener, man skal rette sit fokus mod i arbejdslivet, er de høje følelsesmæssige krav. På HK Kommunal-medlemmernes arbejdspladser handler det især om høje forventninger og krav til service.
“I tacklingen af dem skal I starte med at se på jer selv udefra og få blik for den psykologiske forsvarsmekanisme, der hedder forskydning. I skal have øje for, at det ikke er den enkelte, der er problemet, men at det handler om de høje følelsesmæssige krav, der stilles til jer, og at det handler om, at få udviklet medarbejdernes faglige kompetencer, så de kan honorere kravene,” sagde hun og pointerede, at der må og skal ske et brud “med den individualistiske forbandelse, der hviler over os. Blandt andet ved at gå efter bolden og ikke efter manden. Vi skal lære at sende et tydeligt signal om, at vi godt ved, at det ikke har noget med manden at gøre, men med de høje følelsesmæssige krav og forventninger i jobbet. Eller med andre ord - vi skal væk fra den fortidige måde at gribe det an på, hvor der spørges “hvad er der galt med dig” og hen til i stedet at spørge “hvad er der sket for dig”. Vi skal finde en sprogbrug, hvor vi taler om opgaven - og ikke gør udfordringerne til et spørgsmål om vores personlighed,” sagde Rikke Høgsted.
Med et tilbagevendende tilbud om en kop kaffe og en hyggelig snak håber HK-klubben i Albertslund at få de unge mere i tale og få ikke-medlemmerne med på vognen.
Et hyggeligt og afslappet forum, hvor man kan få sat ansigt på sine tillidsrepræsentanter og spørge om alt det, man går og spekulerer på. Det er en af tankerne bag den nye HK-café hos på Rådhuset i Albertslund. Den startede lige før sommerferien og vil fremover poppe op en gang hvert kvartal i lånte lokaler i afdelingen Uddannelse og Job.
Bag caféen står HK’s fællesklub i Albertslund Kommune, hvor fællestillidsrepræsentant David Brøndt Mikkelsen fortæller om tilblivelsen:
“Os HK-faglige repræsentanter havde talt om, hvordan vi kunne gøre os mere synlige for medlemmerne og gøre det lettere for dem at komme i kontakt med os. Derfor fik vi ideen til, at der skulle være et tid og sted, hvor de kunne komme og se girafferne og få en stille og rolig snak med os. Både om alle de spørgsmål, som opstår i dagligdagen på arbejdspladsen og om, hvad HK kan gøre for dem.”
Således oplever David allerede, hvordan almindelige spørgsmål om karriererådgivning, lønseddeltjek, kurser og alle de andre tilbud, som HK har til medlemmerne fylder hos kollegerne. Og faktisk ikke kun hos dem, der i forvejen er medlem af HK, men også hos dem, der ikke er medlemmer. Med caféen lægges der derfor også op til, at HK’erne tager de af deres kolleger under armen, som ikke er medlemmer af HK, og inviterer dem med på café.
“Vi håber selvfølgelig, at vi på denne måde kan få omvendt nogle af ikke-medlemmerne, når de møder os og hører, hvad fagforeningen faktisk kan tilbyde,” siger David Brøndt Mikkelsen og fortæller, at man i Albertslund kun har 166 af de 233 ansatte på overenskomsten som medlemmer af HK og rigtig gerne vil have de sidste 67 med på vognen.
Vigtigt at få fat i de unge
Endnu en tanke bag caféen var at skabe et forum, som er mere tiltrækkende for de unge end en invitation til banko eller et foredrag med en fra pensionsselskabet, fagforeningen e.l. er.
“Jeg tror, vi i fagbevægelsen er nødt til at tænke helt nyt for at få fat i de unge. Det er ikke nok med de tilbud, som vi har kørt med i årevis. Vi skal jo også tænke på, at der i de kommende år vil være rigtig mange ældre HK’ere, som forlader arbejdsmarkedet. Så det er vigtigt at få de unge ombord. Det er jo dem, der skal drive hele butikken videre,” siger David og peger på, at organisationsgraden lige nu er lavest blandt de unge.
Lokalet, hvor caféen holder til, er udlånt af arbejdsgiverne, som er meget positive over for ideen:
“Noget af det vi kan være med til med caféen er at få taget tvivl og usikkerhed i opløbet, fordi folk her kan få svar på alle spørgsmål. Også i en situation, hvor besparelser i kommunen kan give utryghed blandt medarbejderne. Her tror jeg arbejdsgiverne ser os som en indgang til mere viden, og dermed en mulighed for at bevare roen blandt de ansatte. Og jeg har da også kun hørt alle cheferne tage godt imod vores initiativ,” fortæller David Brøndt Mikkelsen.
Caféen er dog ikke den eneste måde HK i Albertslund Kommune forsøger at gøre sig synlig på. Et nyt initiativ er også en hjemmeside, hvor alle kan gå ind og få sat ansigter på tillidsrepræsentanterne og høre dem fortælle om sig selv og hvorfor de har valgt at blive TR’er.
Hjemmesiden kan man finde her: www.hk-albertslund.dk
Caféen har minimum åbent en gang i kvartalet og planlægges fra gang til gang. Tidspunktet er kl. 15.30-17. Hver gang vil der være minimum to medlemmer af HK-klubbens bestyrelse til stede. Traktementet er kaffe, te, sodavand, frugt og søde sager.
5. april 2022
Det er sjældent, at der ikke tages hovedspring i kagebordet, når der på et stormøde annonceres kaffepause. Men ikke denne dag, hvor elever, elevansvarlige og tillidsrepræsentanter sammen var mødt op for at høre “How to grow”, som overskriften lød.
Stedet var HK Hovedstadens lokaler på Amager tirsdag den 5. april og arrangøren var HK Kommunal Hovedstaden. Og på stolene i den runde sal sad små 100 mennesker, som var lutter øre, både da formand Ditte Gottlieb Bredahl bød velkommen og da underviser og foredragsholder Hanne Boutrup tog hul på sit oplæg med diverse workshops.
Fokus på dagen var relationsdannelse og kreative måder at kommunikere på. Og Hanne Boutrup tog deltagerne med på en rejse, hvor de både får redskaber, stof til eftertanke og grin, gennem hendes visuelle og metaforiske oplæg.
“Mit primære mål med dagen var at give både elever, tillidsfolk og elevansvarlige noget inspiration. Og især eleverne en tro på at de godt være med til at gøre en forskel på deres arbejdspladser og at de godt kan bidrage til at skabe arbejdsglæde og god kommunikation. Og kan de bruge noget af det, jeg har fortalt i dag, synes jeg bare, det er fedt,” sagde Hanne Boutrup, da dagens arrangement var slut.
En af hendes hovedpointer handlede om kommunikation. Her understregede hun, at enhver - også elever - selv er ansvarlig for, hvad det er for signaler man sender ud. Ligesom enhver også er ansvarlig for at være nysgerrig på den anden.
"Som elev skal man prøve at være nysgerrig på, hvorfor de gør som de gør på den her arbejdsplads, mens de fastansatte omvendt skal være nysgerrige på eleverne. Så hvis elever er gået herfra i dag med en ny nysgerrighed og ny bevidsthed om, at de selv har ansvar for kommunikationen og at de også selv kan påvirke arbejdsglæde og trivsel ved at sætte fokus på relationerne, så er jeg glad,” sagde hun og roste deltagerne for deres enorme engagement.
HK’erne er uundværlige
Sussy Hansen, der er fællestillidsrepræsentant i Ballerup Kommune, var også begejstret for dagens arrangement, og havde travlt med at komme tilbage til kommunens kontorelever og fortælle om dagen:
“Jeg skal hjem og fortælle vores fire elever, at de skal vide, vi er her, og at de skal huske på, vi er mange, der både er ansat og sidder i tillidshverv, netop for at kunne hjælpe dem og understøtte dem i hele deres elevperiode. For mig handler meget om at synliggøre for de unge, hvor vigtigt det er, at de melder sig ind i fagforeningerne. Også at gøre det helt klart for dem, at de som HK'ere er lige så vigtige, som vi hele tiden hører, at de varme hænder er. Vi glemmer at sætte fokus på, at uden os administrative forsvinder fundamentet for, at tingene kan lykkes. For nej, vi kan da ikke undvære pædagoger og sygeplejersker, men vi kan altså heller ikke undvære HK’erne. For så var der ingen til at udbetale medarbejdernes løn, betale daginstitutionens husleje, elregning osv. Så det prøver jeg at fortælle vores elever: at det saftsusemig er en vigtig uddannelse de tager, fordi der rent faktisk er sindssygt meget brug for folk med lige præcis vores kompetencer.”
Dejligt at føle et fagligt fællesskab
En af dem, der havde glædet sig særlig meget til dagens arrangement var Kristel Winther, 1. års kontorelev i Furesø Kommune. Hun har nemlig været medlem af HK før uden at få ret megen fornemmelse af fagforeningen, og hvad den var til for. Men i hendes nye position er situationen en helt anden. Og det var mødet “How to grow” et rigtig godt eksempel på:
“Da jeg blev elev på Rådhuset fandt jeg ud af, hvor stor en rolle HK faktisk spiller. Fra starten kom tillidsfolkene hen til os elever og sagde hej og gav os en lille goodiebag. Det var utrolig positivt at blive modtaget på den måde, og en tryg overgang til en ny tilværelse. Derfor tøvede jeg heller ikke, da jeg fik chancen for at være med i dag. Og i det hele taget er jeg virkelig imponeret over, hvor mange kurser og arrangementer, HK tilbyder med relevans også for os elever. Det er virkelig fedt at man kan få lov til at udvide sine kompetencer på den måde, så man står stærkere, den dag man er færdig og skal fastansættes et sted. Og det har været en utrolig god dag i dag, hvor jeg tager en masse gode oplevelser med hjem. Det er rigtig rart at føle et fællesskab - og så endda blive både personligt og fagligt lidt klogere.”
Man skal se ud over de negative vibrationer
Joan Nødskov Pedersen, der er fællestillidsrepræsentant på Amager-Hvidovre Hospital, har været med til elevarrangementerne før og er lige så begejstret denne gang:
“Jeg er her, fordi jeg godt vil følge med i, hvad man fortæller eleverne, og hvad de får af inspiration til deres elevtid. Og det er virkelig godt, hvad HK gør. Jeg synes, de her arrangementer giver rigtig meget mening. På hospitalet spiser vores elever frokost sammen hver onsdag, og der forsøger jeg ofte at komme og tale lidt med dem. Næste gang vil jeg fortælle om det her møde, og jeg vil kun have godt at sige. Noget af det jeg tager med hjem i dag, er budskabet om, at det er vigtigt at have en god energi og at se ud over de negative vibrationer, som godt kan være på en arbejdsplads. Arbejdsglæden betyder utrolig meget for, at man får et godt arbejdsliv. Og det skal eleverne vide - også at både de og vi andre selv har en meget stor del af ansvaret. ”
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID