MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Brug din hjemsendelse eller ledighedsperiode til efteruddannelse. HK og de lokale uddannelsesinstitutioner i Sydjylland er klar med mange gode online kurser, som du kan benytte dig af. Her på siden kan du læse om dine uddannelsesmuligheder og mulighederne for økonomisk støtte inden for dit overenskomstområde.
Brug din hjemsendelse til efteruddannelse
Hvis din arbejdsplads er ramt af Corona-krisen og påtænker at sende dig hjem med få eller ingen opgaver, eller måske allerede har gjort det, bør du overveje at bruge perioden til at efteruddanne og opkvalificere dig. I HK Sydjylland vil vi gerne hjælpe dig med at være bedst muligt rustet, når vi igen får gang i hjulene efter krisen.
På denne side har vi samlet de vigtigste informationer, du har brug for.
Uddannelse findes på forskellige niveauer. Arbejdsmarkedsuddannelserne, AMU leverer uddannelse på forskellige niveauer i sprog, kontorfærdigheder, regnskab og økonomi samt forskellige programmer.
Har du brug for uddannelse, der giver ECTS-point og som ligger på et højere teoretisk niveau, kan du vælge enten akademi- eller diplomniveauet. Her er mange fag og uddannelser, der er relevante. Forslag: projektledelse, kommunikation og formidling, økonomi, digital markedsføring, forvaltningsret, programmering og forandringsledelse.
Vores lokale skoler i HK Sydylland er gået online med mange tilbud og leverer selvfølgelig også undervisning til de landsdækkende undervisningstilbud. De tilbud, der er at finde på deres egne sider, har nogle fordele. De fag, der kører her, er gode at tage, hvis du er lidt usikker på teknikken og ikke rigtigt er tryg ved online-mediet, så bliver du hjulpet godt af underviserne i teknikken.
Vi har i HK en masse relevante online-fag til vores medlemmer her på hjemmesiden og flere på forskellige niveauer. Disse er gratis og tilgås via login på Mit HK. Vi har et bredt udvalg af fag i forskellige sprog, kontorprogrammer, jobsøgning, SOME, Grafiske Værktøjer m.v.
Herunder beskriver vi de regler, der er gældende på arbejdspladser med overenskomst. Det er heldigvis de fleste. Det er også muligt at tage efteruddannelse, selv om der ikke er overenskomst på din arbejdsplads, enten ved at arbejdsgiveren betaler, eller ved at søge midler fra omstillingspuljen, hvis du er i målgruppen for den.
Generel information for dig som er i en kompensationsperiode hvor du er hjemsendt
Du kan efter aftale med virksomheden deltage i voksen- og efteruddannelse under hjemsendelse med lønkompensation fra staten. Det er dog under forudsætning af, at hverken virksomheden eller du søger og modtager VEU-godtgørelse/SVU samtidig. Virksomheden eller du kan således ikke modtage dobbelt tilskud i form af både lønkompensation fra staten og VEU-godtgørelse/SVU.
Hvis du under uddannelsen får udbetalt løn, der følger af lønkompensation fra staten, skal du kunne stå til rådighed for virksomheden med 1 dags varsel. Deltagerbetalingen på kurset dækkes som udgangspunkt af virksomheden eller af dig.
Du og virksomheden kan overveje at benytte selvvalgt eller aftalt uddannelse, såfremt der er adgang til dette gennem overenskomsten. I disse tilfælde kan dit løntab blive dækket af kompetencefondsmidler og VEU-godtgørelse, mens lønkompensationen fra staten frafalder i uddannelsesperioden. Efter endt uddannelsesperiode kan virksomheden søge lønkompensation fra staten, såfremt den opfylder de alment gældende betingelser for statslig lønkompensation.
På HK Handels område hører fastholdelse og opkvalificeringsforløb ikke ind under selvvalgt uddannelse og derfor kan du ikke bruge muligheden for efteruddannelse, hvis det er som led i en fastholdelsesproces. Overenskomsten giver dog stadig mulighed for 2 ugers selvvalgt uddannelse som led i din løbende opkvalificering på arbejdspladsen.
Ligeledes er det også muligt for arbejdspladsen at betale for din uddannelse, hvis uddannelsen er led i arbejdspladsens strategi for din kompetenceudvikling. I det tilfælde, kan virksomheden søge VEU godtgørelse, hvis der er tale om arbejdsmarkedsuddannelser.
Der er flere kompetencefonde på HK Handels område. Din arbejdsplads har mulighed for at trække fonden hjem, så undersøg evt. med din HR-afdeling, om det gælder hos jer. Langt de fleste detail-kæder har trukket fonden hjem. Det betyder, at fonden styres af virksomheden selv.
Vores fonde har ofte en positivliste, hvor relevante uddannelser kan godkendes. På en del af vores overenskomster er kompetencefonden et supplement til andre uddannelsesrettigheder.
Positivlisten indeholder både kurser, uddannelser og certificeringer.
På det kommunale og regionale område er reglerne næsten ens:
Fondene dækker kun kompetencegivende uddannelser, der giver ECTS point.
Ansøgningen skal være individuel og skal underskrives af tillidsrepræsentant og nærmeste leder. Der skal desuden foreligge en skriftlig kompetenceudviklingsplan for dig.
Læs mere her:
Uddannelsesmuligheden er ikke for dig, der er sendt hjem for at arbejde hjemmefra. Den er til dig, der er hjemsendt uden at kunne udføre dit arbejde hjemmefra, eller dig der kun kan udfylde dele af din arbejdsdag. Du skal naturligvis drøfte og aftale uddannelsen med din leder, for når du er hjemsendt uden at kunne arbejde hjemme, får du stadig løn og skal derfor stå til rådighed for arbejdspladsen.
På det private arbejdsmarked er der 21 kompetencefonde. Virksomhederne har mulighed for at trække fonden hjem til arbejdspladsen, så undersøg evt. med din HR-afdeling, om det gælder hos jer. Det betyder, at fonden styres af virksomheden selv.
Vores private fonde har ofte en positivliste, hvor relevante uddannelser kan godkendes. På en del af vores overenskomster er kompetencefonden et supplement til andre uddannelsesrettigheder.
Positivlisten indeholder både kurser, uddannelser og certificeringer.
Tjek mere her:
Hvad kan der søges til?
Der kan som udgangspunkt søges om støtte op til 25.000 kr. pr. kalenderår (al støtte er eksklusive moms).
Uddannelses- og kursusgebyr: Udgifter til deltagelse i kompetenceudviklingsaktiviteter.
Materialer: Undervisningsmateriale såsom faglitteratur mv., som er nødvendig for deltagelse i aktiviteten. Fonden dækker som udgangspunkt ikke udgifter til tablets, computere mv., som har varig værdi.
Transport og ophold: Udgifter til transport og ophold dækkes i samme omfang, som din arbejdsplads normalt ville tillade, jf. statens gældende regler.
Positivliste
Fonden har en positivliste, der er en oversigt over de kompetenceudviklingsaktiviteter, der på forhånd er vurderet støtteberettiget af overenskomstparterne.
Der kan gives støtte til kompetenceudviklingsaktiviteter, der ikke er på positivlisten, hvis aktiviteten i øvrigt opfylder betingelserne for støtte, og overenskomstparterne prioriterer det. Du kan derfor godt ansøge om støtte til kompetenceudvikling, der ikke fremgår af positivlisten.
Som udgangspunkt dækkes:
Særligt for dagpengemodtagere
Særligt for fleksjobvisiterede
Sådan søger du:
Søg først efter det fag du er interesseret i på den nationale positivliste. Når du har fundet et fag, der er relevant, skal du tjekke, om det findes i onlineformat via disse links:
Landsdækkende undervisningstilbud online:
Lokale undervisningstilbud:
Learnmark Horsens
Udviklingscenter Syd Haderslev
Du tilmelder dig først via uddannelsesinstitutionen, via ovenstående link. Uddannelsesinstitutionen sender dig en blanket i PDF-format, der hedder AR237.
Uddannelsesinstitutionen har udfyldt side 3, HK udfylder side 2 og du skal udfylde side 1. Herefter sender du AR237 til syd@hk.dk der behandler ansøgningen og sender den videre til jobcenteret. Først når du har modtaget en godkendelse i din HK indbakke på Mit HK kan du starte.
Den nye positivliste, der gælder alt godkendt uddannelse for ledige findes her
Den er lidt svær at søge på, men der er rigtigt mange uddannelsestilbud, så søg efter emne i stedet for erhvervsgruppe, man kan søge efter både ”fag” og ”erhvervsgruppe”, da HK’s fag ligger mange steder.
Kontakt os endelig på 7011 4545 hvis du har brug for vejledning.
AOF tilbyder nu onlineundervisning til de medarbejdere, som enten er sendt hjem, eller som arbejder på nedsat tid. AOF tilbyder gratis onlineundervisning inden for forberedende voksenundervisning (FVU) og Ordblindeundervisning (OBU), så medarbejdere der er berørt af myndighedernes initiativer, kan bruge tiden på at få et kompetenceløft. Det vil være muligt at søge om lønrefusion i form af Voksenuddannelsesstøtte (SVU). Kontakt AOF på telefon 2252 3773.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID