MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet er blevet enige om finansloven for 2021. Men hvad betyder den? Få svar her.
Finansloven for 2021 bidrager til at holde hånden under beskæftigelsen og lægger vægt på uddannelse og opkvalificering. Det er godt, for en sådan tilgang er afgørende for, at Danmark kan komme stærkere ud af krisen og få gang i hjulene igen.
Finansloven har fokus på at investere i uddannelse. Det er godt og vigtigt. Men når det gælder livslang læring, er der stadig plads til forbedring.
Finansloven bærer præg en tilgang, hvor man investerer i uddannelse og opkvalificering, og det er et klart plus.
Ungdomsuddannelserne, herunder erhvervsuddannelserne får et løft på 80 mio. kroner årligt fra 2021 til og med 2024.
Finansloven giver 100 mio. kr. årligt i 2021 og 2022 til en ansøgningspulje til opkvalificering- og efteruddannelse inden for klimatilpasning og grøn omstilling. Midlerne vil kunne ansøges af den enkelte uddannelsesinstitution.
Der iværksættes en særlig opkvalificerings- og uddannelsesindsats på 50 mio. kr. i 2021 med henblik på at understøtte målrettet opkvalificering i udsatte områder, hvor mange beskæftigede er berørt at corvid-19, herunder Hovedstaden og Nordjylland.
(Derudover får ledige bedre muligheder for opkvalificering (se under punktet "Beskæftigelse" nedenfor).
HK havde gerne set, at finansloven havde afsat flere midler til efter- og videreuddannelse. Danmark bør investere mere i livslang læring - både for at komme bedre ud af krisen og for at ruste sig bedre til fremtidens arbejdsmarked.
Kun 1,4% af de midler, vores samfund i dag bruger på videregående uddannelse, går til efter- og videreuddannelse. Resten af pengene havner i det ordinære uddannelsessystem.
HK arbejder for:
Finansloven styrker arbejdsmiljøindsatsen, men giver ikke Arbejdstilsynet den solide og stabile økonomi, der er brug for.
Finansloven for 2020 giver 105 mio. kroner på arbejdsmiljøområdet. Størstedelen af midlerne – 95 mio. kroner – skal gå til at styrke den fælles indsats arbejdsmarkedets parter imellem for et godt arbejdsmiljø.
De næste to år afsættes 10 mio. kr. årligt til, at Arbejdstilsynet kan øge indsatsen for et godt psykisk arbejdsmiljø og bekæmpelse af seksuel chikane.
HK havde gerne set, at finansloven skruede mere op for ressourcerne, så Arbejdstilsynet fik en samlet bevilling på 100 mio. kroner om året. For Arbejdstilsynet har brug for en stærkere og mere stabil økonomi.
Ledige får med finansloven bedre muligheder for opkvalificering.
Finansloven vil – dog kun midlertidigt som et et-årigt forsøg – give ledige mulighed for at starte på 6 ugers jobrettet uddannelse allerede fra første ledighedsdag. Dermed fjernes kravet om, at man skal have været ledig i 5 uger for at få adgang.
Finansloven udvider jobrotationsordningen – men kun midlertidigt som et forsøg.
Med jobrotationsordningen kommer ledige ind på en arbejdsplads som vikar for en medarbejder, der så imens tager efteruddannelse.
Udvidelsen betyder, at man i forsøgsperioden vil kunne benytte ordningen efter at have været ledig i 3 måneder. Til forskel fra i dag, hvor der er krav om, at man først kan blive ansat som jobrotationsvikar efter 6 måneders ledighed. Samtidigt forlænger forsøget jobrotationsvikarens ansættelse fra maksimalt 6 måneder til 9 måneder. Der afsættes 5 mio. kroner til forsøget.
Finansloven sætter ikke en stopper for udhulingen af dagpengene.
Dagpengene bliver mindre og mindre værd, fordi de siden 1991 ikke er steget i samme takt som lønudviklingen i vores samfund. Den udhuling sætter finansloven desværre ikke en stopper for, hvilket HK ellers gerne havde set.
Finansloven for 2021 giver flere penge til velfærd.
Finansloven betyder, at der bliver flere penge til velfærd. Der skrues op for det offentlige forbrug. Og stigningen overstiger, hvad der skal til for at tage hensyn til, at vi bliver flere og ældre i vores samfund – det såkaldte demografiske træk.
Omprioriteringsbidraget tvinger staten til at spare 2 procent hvert år. HK ønsker at fjerne omprioriteringsbidraget på det statslige område, men så langt går finansloven for 2020 ikke. Der er dog forbedringer:
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID