Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Få overblik over dine rettigheder, retningslinjer og seneste nyt for dig, som er handelsansat under coronakrisen. Siden opdateres løbende.
Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk
Den 1. marts 2021 blev dele af detailhandlen genåbnet. Se, hvad det betyder på Virksomhedsguiden.dk.
Ofte stillede spørgsmål om dit arbejdsmiljø
I den nuværende situation opstår en del spørgsmål om arbejdslivet. Nedenfor kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål - generelt og særligt for dig i butik, på kontor og lager. Du kan også finde en guide til reglerne om mundbind. Kontakt din lokale HK-afdeling på tlf. 7011 4545, hvis du er i tvivl om noget.
På arbejdspladser skal der opsættes informationsmateriale om COVID-19 smittefare, herunder forventninger til de ansatte for så vidt angår hygiejne, afstand mv.
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside, kan I hente plakater og andet materiale til fri brug.
Hvis du får symptomer, der kan tyde på COVID-19, skal du følge de danske myndigheders anvisninger, gå i selvisolation og undlade at møde på arbejde.
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du se, de gældende regler for, hvordan du skal håndtere symptomer, er testet positiv, eller hvis du er nærkontakt til en smittet.
Corona kan blive anerkendt som en arbejdsskade, hvis det kan sandsynliggøres, at du har været udsat for smitterisiko i forbindelse med dit arbejde.
Muligheden for anerkendelse af corona som arbejdsskade er ikke kun begrænset til enkelte faggrupper, men til dig, som er på en arbejdsplads, hvor du kan sandsynliggøre sammenhængen mellem en påvirkning på arbejdet og smitte med COVID-19, og at arbejdsskadelovens øvrige krav er opfyldt.
En sandsynliggørelse af sammenhængen kan blandt andet være:
Læs mere på Arbejdstilsynets hjemmeside om vurdering af arbejdsskadesager om sygdom med COVID-19
Arbejder du på kontor, har Arbejdstilsynet en række retningslinjer til, hvordan du bedst passer på dig selv og dine kollegaer.
Hvis du har brug for råd til din konkrete situation, kan du altid ringe til Arbejdstilsynets call center på 7012 1288 eller din lokale HK-afdeling på 7011 4545.
På Virksomhedsguiden.dk kan du også holde dig orienteret om, hvilke krav og anbefalinger til kontorarbejdspladser der er gældende nu.
Som medarbejder på et lager skal din virksomhed følge myndighedernes retningslinjer for produktionsvirksomheder, herunder en række krav og anbefalinger til, hvordan I skal tilrettelægge arbejdet og indrette arbejdspladsen.
På Virksomhedsguiden.dk kan du se, hvilke krav og anbefalinger der er til produktionsvirksomheder. Myndighederne opdaterer løbende siden, når der kommer nye krav og anbefalinger.
Herunder kan du let finde svar på de fleste spørgsmål om de nye retningslinjer i forbindelse med coronasituationen i Danmark, når du arbejder i butik.
Myndighederne justerer løbende retningslinjerne. Du kan finde deres retningslinjer til detailbranchen hos Arbejdstilsynet og på Virksomhedsguiden.dk.
Detailhandlen er et af de områder, der løbende bliver omfattet ændrede retningslinjer og nye restriktioner og tiltag.
På virksomhedsguiden.dk kan du til enhver tid se de nyeste restriktioner for detailhandlen for både åbne og lukkede forretninger samt tiltag om bl.a.:
På Retsinformation.dk kan du holde dig orienteret om forsamlingsforbuddet og restriktioner for lokaler og lokaliteter.
På Arbejdstilsynets hjemmeside kan du se de gældende tiltag og opdaterede krav og anbefalinger til detailhandlen, indregning af detailhandlen, skiltning, udsalg og lignende problemstillinger, der kan opstå på jeres arbejdsplads.
Arbejder du i butik og har kontakt med kunder og håndterer penge, så er det ekstra vigtigt, at du og din arbejdsplads følger Sundhedsstyrelsens råd til beskyttelse mod coronavirus.
Derudover kan jeres arbejdsgiver overveje, om betaling med kontanter skal begrænses. Det kan eksempelvis være ved kun at tage imod kontanter i en enkelt kasse. Her vil der i så fald skulle være ekstra god håndhygiejne.
Din arbejdsgiver har i øvrigt ansvar for at stille håndsprit frem og sørge for, at der er adgang til vask, og arbejdet planlægges således, at du har tid til at vaske hænder og/eller bruge håndsprit med jævne mellemrum.
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du se de generelle råd til at forebygge smittespredning.
Alle butikker med detailhandel skal have personale, som i åbningstiden er ansvarlige for, at der er håndsprit og/eller sæbe tilgængeligt, samt at der ikke lukkes flere kunder ind end tilladt.
På virksomhedsguiden.dk kan I se de til hver tid gældende regler og retningslinjer for opsynspersonale i butikkerne.
Fra den 29. oktober 2020 har kunder og ansatte i detailhandlen skulle bære mundbind. Fra d. 8. februar 2021 gælder kravet også engroshandlen.
Statens Seruminstitut har lavet en guide til, hvordan du forebygger gener, når du bruger maske/mundbind - hent den her.
På virksomhedsguiden.dk kan du holde dig orienteret om de til enhver tid gældende regler for brug af mundbind på din arbejdsplads.
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om brug af mundbind.
Butikker har krav til,hvor mange kvadratmeter der må være pr. kunde afhængigt af butikkens størrelse. Desuden findes også en række krav til indretning, afstand, hygiejne, skiltning, opsynspersonale mv.
På virksomhedsguiden.dk kan du se de til enhver tid gældende regler for butikkers indretning og arealkrav.
Se også bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger på retsinformation.dk
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.