MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Af Mogens Jepsen
Ikke alle kontoransatte havde egen skrivemaskine, men hvis de havde, var det højst sandsynligt en “Royal”. Et godt gammeldags hakkebræt.
For den klassiske sekretær var stenografi et håndværk, som blev brugt til at tage noter fra chefens tirader, som så blev renskrevet, når kontorets skrivemaskine var ledig.
Hvis man var bogholder eller skattemand, hed teknikken en “svinger”, som var en regnemaskine med et håndtag, der blev drejet et antal omgange alt efter regnemetode.
IBM sender sin første digitale regnemaskine, SSEC (Selective Sequence Electronic Calculator), på markedet. Den kommer sammen med IBM til Danmark i 1950.
I 1950-60’erne er hulkortet den førende teknologi til at lagre data. Især folkeregistre og skattekontorer bruger metoden. De fleste kommuner havde hulkortmaskiner til at aflæse, men
efterhånden opstod der hulkortcentraler, som klarede opgaverne. Kommunernes Hulkortcentral dannes 1952 og bliver senere til Kommunedata/KMD.
HK Kommunal holder kursus i sekretariatsvirksomhed, hvor blanketter fylder en del. F.eks. skal sekretæren tage stilling til de her spørgsmål: Kan rudekuvert anvendes? Er alle rubrikker nødvendige? Skal der tages hensyn til stempler?
Kuglehovedet revolutionerede maskinskrivning. For nu kunne man skrive meget hurtigere. Tidligere stødte “typearmene” sammen ved for ivrig tastning.
Regnemaskiner var indtil 1971 pænt store, men med mikrochip som ny teknologi blev den helt lille lommeregner en mulighed.
Hulkortet er nu helt væk og erstattet af EDB og endda pc’ere – den personlige computer. HK Kommunal nedsætter et EDB-udvalg i 1977.
Farum Kommune indgår den første “Teknologi- og Tryghedsaftale”, der sikrer, at man lokalt skal forhandle om, hvordan rationaliseringsgevinster skal anvendes. Aftalen sikrer også, at ingen medarbejder mod sin vilje skal betjene teknologi, som vedkommende ikke er uddannet til, og endelig skal kommunen også sørge for omskoling og efteruddannelse til medarbejdere, hvis arbejde bortfalder.
HK Kommunal taber kampen for at få trygheds- og teknologiaftaler ind i overenskomsten for ’83. Arbejdsgiverne nægtede at gå med til det.
KA – Kontorautomatisering – er IT-selskabet KMDs nye flagskib inden for automatisering af mange administrative opgaver. Gladsaxe og Aabenraa bliver forsøgskommuner.
Biblioteker og assistenterne er på vagt, fordi der planlægges alle mulige slags selvbetjenings-teknologi for lånerne. Men Herning Kommune indfører et komplet EDB-baseret bibliotek med udlånsterminaler, lånerkort med magnetstriber og stregkoder på materialer.
“I have a papirløs dream” lyder det fra rådhuse og amtsgårde, der højt og flot proklamerer, at de skal være papirløse om x antal år.
Lagring og overførsel af data sker i stor stil på de nye floppy-disks, der kan indeholde helt op til 2MB data.
Hjemme-pc’ere bliver det nye hit. 178 medarbejdere i Egtved Kommune er de første til at modtage en – formedelst for 20.000 kroner betalt over tre år!
En opgørelse viser, at alle 14 amter har en hjemmeside, mens kun 104 ud af 278 kommuner har en.
Ringsted Kommune bliver første kommune med digital signatur – den elektroniske underskrift. Borgerne modtager en nøgle med software.
Allerede i 1998 handler stort set al IT-snak om år 2000-problemet, hvor man frygter, at systemer og data crasher, fordi mikrochips ikke kan genkende årstallet. Men årsskiftet går stort set uden problemer.
Den Digitale Taskforce (senere Digitaliseringsstyrelsen) indfører “E-dage”, hvor myndigheder gradvist skal skrue op for digitaliseringen. Med E-dag1 skal offentlige myndigheder indbyrdes kun sende elektroniske dokumenter
En fællesoffentlig portal for borgere. Denne første version var en sammenlægning af to tidligere borgerrettede portaler, netborger.dk, der havde fokus på selvbetjening, og danmark.dk, som havde information om det offentlige Danmark i centrum.
Med NemID kunne borgere anvende samme bruger-id og samme adgangskode til netbank, offentlige hjemmesider og en lang række private tjenester på nettet.
Som det første land i verden bliver digital post obligatorisk mellem myndigheder, borgere og virksomheder. Regeringens mål er, at 80 procent af al kommunikation mellem borgere og myndigheder skal foregå digitalt via e-Boks.
Sundhedsplatformen skaber kæmpe overskrifter i landets medier, fordi læger ender med at lege lægesekretærer. Efter pres anerkender regionerne da også, at afskedigelsen af mange lægesekretærer ikke var klogt.
Uddannelsen “Fremtidens HK’er” bliver fra 2019 HK Kommunals nye store satsning i forhold til at give medlemmer kompetencer i RPA, chatbot, machine learning mv.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID