Regeringen vil lukke jobcentrene og derved spare 3 milliarder. Det fremhæver både Frederiksen, Ellemann og Løkke med smil på læben. Der er dog ingen udmeldinger om hverken tidshorisont, eller hvad der eventuelt skal træde i stedet for jobcentrene.

Idéen lyder sikkert god for mange, der ikke lige får kradset i overfladen. Men jeg får ondt i maven, hver gang regeringspolitikerne lægger an til en high five over deres sjuskede plan. For de glemmer noget, eller rettere sagt; nogen.

De glemmer de titusindvis af ledige, som har jobcentrene som et vigtigt omdrejningspunkt i deres tilværelse. De er i mine øjne blevet taget som gidsler i en populistisk politisk proces, hvor man har meldt ud, at der vil ske store forandringer i deres liv uden at komme med bare et hint om, hvad forandringerne vil bestå i. Det er ganske enkelt mangel på respekt for en gruppe, der bl.a. omfatter nogle af samfundets mest skrøbelige.

Regeringen glemmer også landets godt 12.000 jobcentermedarbejdere, der ikke ved, om de er købt eller solgt. Jeg er selv HK-formand for de sydjyske medarbejdere på jobcentrene, og jeg har siden regeringsdannelsen mødt stor bekymring. I årevis har medarbejderne loyalt efterlevet de love og retningslinjer, der er blevet udstukket til dem fra skiftende politikere, på trods af at de ikke altid har været populære i offentligheden. Nu føler de sig med rette ladt i stikken.

Jeg vil kraftigt opfordre regeringen til meget hurtigt at blive meget mere konkrete omkring, hvilke planer, de har for jobcentrene. Denne behandling af både ledige og medarbejdere kan de simpelthen ikke være bekendt.