Genåbning af butikker er en glædelig begivenhed, som jeg håber er et forvarsel om, at foråret er på vej, og vi går mod lysere tider i mere end i en forstand.

Jeg og mange andre danskere hilser helt sikkert genåbningen velkommen, og ser frem til atter at kunne handle i udvalgsvarebutikker under 5000 kvadratmeter som eksempelvis sælger bøger, isenkram, tøj og sko.

Det er dejligt for os som kunder, men det er også dejligt for HK Handels medlemmer og deres arbejdsgivere, der atter kan slå dørene op og møde ind på arbejde for at betjene kunderne.

Jeg håber, at vi alle nu udviser ekstra samfundssind ved at støtte op om de butikker, der igennem længere tid har været presset af manglende omsætning, fordi de har været lukket ned for, at vi sammen kunne få styr på smittespredningen i vores samfund. De har båret en stor del af byrden, og nu er det alle os andre, der skal støtte op om dem. Det skylder vi både de lokale butikker og os selv, hvis vi i fremtiden også gerne vil kunne handle lokalt.

Samtidig skal vi alle huske stadig at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor bør du som kunde:

  • Vaske hænder og spritte af.
  • Respektere, at du skal holde 2 meters afstand.
  • Følg skilte og pile.
  • Handle ind alene og ikke i større grupper.

Det handler om at vise hensyn til hinanden. Og skulle du møde én, du ikke har talt med længe, så gå udenfor og snak, i stedet for at stå inde i butikken.

Lad os passe på de butiksansatte og hinanden, så genåbningen bliver en succes, og vi på den måde kan bane vejen for, at flere andre erhverv og større butikker også kan genåbne snart.

Vi som borgere og forbrugere kan med vores adfærd være med til sætte gang i hjulene hos de lokale butikker, men vi kan samtidig sikre, at vi med den rigtige adfærd ikke øger smittetrykket og på den måde være med til, at forhåbentlig flere restriktioner ophæves, og flere erhverv åbnes igen.

Jeg er sikkert ikke den eneste, der meget snart kunne have behov for at besøge min frisør og drømmer om at kunne bestille tid til en gang klipning. Eller hvad med alle vores unge mennesker? De savner både skolen og kammeraterne, og de drømmer om at kunne mødes med et par venner på en cafe.

Så lad os gøre det klogt og sikkert, så vi kan få alle med, og foråret endelig kan melde sin ankomst på mere end én måde, når vi nu skal ud at svinge dankortet.

Sammen kan vi mere, og sammen kan vi sætte hjulene i gang igen.