Nogle af jer er først lige kommet tilbage på arbejde igen efter meget lang tid hjemme. De mange ufrivillige timer, I har tilbragt i jeres hjem, har sikkert bragt mange bekymringer med sig. For ville jeres arbejdspladser overhovedet kunne holde til den lange nedlukning? Ville der være et job at komme tilbage til?
For nogle var svaret desværre nej. De mistede deres job på grund af corona.

Heldigvis er de fleste af jer nu igen ude hos kunderne, hvor I helst vil være. Men også den situation er anderledes, end dengang alt var normalt. For corona spøger stadig, der skal sprittes og holdes afstand. Og nogle gange er kunderne ikke helt så forstående, som de burde være.

Jeg bliver så uendeligt trist, hver gang jeg hører om kunder, der gør livet svært for butiksmedarbejdere, der bare prøver at overholde myndighedernes retningslinjer og passe deres arbejde. Det kan man simpelthen ikke være bekendt! Folk kan mene lige, hvad de vil om restriktionerne – men er de utilfredse, må de lade det gå ud over de ansvarlige og ikke sagesløse butiksmedarbejdere.

Det handler om at passe på både hinanden og sig selv. Og vi har alle et ansvar. Også for at sikre de lokale butikker og job ved at handle lokalt.

Så velkommen tilbage, kære butiksansatte! Det har været et vildt år, men det lysner nu.