Nu står vi her igen på tærsklen til et nyt år, og julen er lige rundt om hjørnet.

Men vi står her også igen med restriktioner og er stadig ramt på verdensplan af en pandemi, der giver os alle mange udfordringer i hver vores hverdag.

Jeg, og sikkert også mange af jer, havde håbet, at vi ikke gik en jul i møde, hvor vi atter kan se pandemien blusse op, og vi igen skal til at spritte af, holde afstand og alle de andre gode råd fra sundhedsmyndighederne. Men ikke desto mindre er det der, hvor vi er i dag. Også selvom vi måske fik lov til at glemme det lidt hen over sommeren.

Vi er nok alle ved at være godt trætte af det. Og I, der arbejder inden for handelsområdet, hvad enten det er på et lager, kontor eller i én af de mange butikker har om nogen trukket det tunge læs og trofast arbejdet fra dag ét. Det er også derfor, vi i HK Handel kalder jer Hverdagens Helte. For uden jer gik mangt og meget i stå i Danmark, og der ville være meget, vi ikke kunne. Det er jer, der er med til at sørge for, at alle vi andre kan købe det, vi behøver.

Jeg ved, at I er mange, der efterhånden er ved at være godt tyndslidte. Tyndslidte efter at have knoklet ude på hver jeres arbejdsplads til trods for, at I også kan have følt jer udsatte og utrygge og usikre på, hvad I måtte bringe med jer hjem fra arbejde til jeres kære.

Mange af jer vil også have oplevet, at kunderne ikke har taget det fornødne hensyn til jer. Der er sikkert også nogle af jer, der har skulle stå model til kunder, der har ladet deres frustration gå ud over jer, hvilket aldrig kan være ok. Vi i HK Handel har gentagende gange opfordret til at behandle jer med respekt og opføre sig ordentligt over for jer. Lige som jeg håber, at jeres arbejdsgivere har bakket jer op, når bølgerne derude er gået højt.

Jeg håber, at I alle må opleve en julehandel, der ikke bliver for vild, og at folk passer godt på jer. Ingen af os kan undvære jer. I er med til at holde alle hjulene i gang, og er nogle af hverdagens helte.

Lige om lidt skriver vi 2022, og den 11. marts er det 2 år siden, vi oplevede den vilde hamstring, da landet lukkede ned for første gang. Alle I, der arbejder inden for handelsbranchen, har fra dag 1 trofast og loyalt gået på arbejde. Det er helt vildt at tænke på, at det lige om lidt er 2 år siden, og jeg tror ikke, vi var ret mange, der kunne have forudset, at vi skulle være ramt af denne pandemi i så lang tid. Jeg for min del havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville vare ved så længe.

Jeg er sikker på, at vi alle, og ikke mindst jer, trænger til et par fridage. Et par fridage, som vi forhåbentlig kan tilbringe sammen med vores kære og nyde julens stilhed og hinanden.

Jeg vil gerne sige tusind tak til alle jer hverdagens helte og ønske jer og jeres familier en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Må det nye år bringe os alle en længe ventet afslutning på denne pandemi.

Pas godt på jer selv og hinanden derude.