Regeringen vil afskaffe Store Bededag ved lov. Drop det nu!

Jeg undres over dette lovforslag, som er et hidtil uset angreb på Den Danske Model. Vel at mærke en model, som skiftende politikere og regeringer har turneret med og talt varmt om overfor deres kollegaer rundt omkring i andre lande. En model, der flere gange har vist sit værd ved, at der kunne laves trepartsaftaler til gavn for alle. Senest har den under Corona-pandemien vist, at den havde stor værdi, og der blev lavet over 20 trepartsaftaler, så vi sammen kunne komme bedst muligt igennem krisen.

Og ja, så bliver jeg sur og skuffet, når den nye regering som noget af det første de gør, går til angreb på den danske model og ser helt bort fra arbejdsmarkeds parter!

Endnu mere sur bliver jeg ved tanken om alle de handelsansatte, der nu mister en helligdag. De handelsansatte arbejder på mange skæve tidspunkter, og de få helligdage, de har, er et velfortjent pusterum i en meget travl hverdag, hvor det kan være svært at få familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen. Helligdagene er nogle af de få dage, hvor de kan være rimeligt sikre på, at de kan være sammen med deres familie. Og for dem, der arbejder i helligdagene, kan det særtillæg, regeringen lægger op til, at arbejdsgiverne skal betale til deres medarbejdere, ikke kompensere for det søgnehelligdagstillæg, de får i dag.

Så mange af de handelsansatte vil få færre penge i en tid, hvor alle er presset rent økonomisk. Det er ikke fair, for de selvsamme handelsansatte får på ingen måde glæde af topskattelettelserne....

Jeg fatter simpelthen ikke, i en tid, hvor vi dagligt hører om folk, der går ned med stress, og hvor folk ikke kan få deres arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen, at der skal afskaffes en helligdag?

Hvad koster det ikke samfundet, at folk går ned med stress?

Jeg kan ikke lade være med at spørge om: Er det nu så sundt et samfund, vi i dag har, hvor vi alle skal service hinanden 24 timer i døgnet? Bliver vi mere produktive af det? Det tror jeg ikke.

Så nej, kære regering. Drop det nu! Hold fingrene fra vores helligdage, vi har alle brug for et pusterum!

Måske I også i jeres regeringsforhandlinger skulle have taget et pusterum, så I ikke var endt op med dette lovforslag.