For nyligt måtte politiet kaldes til det lokale shoppingcenter i Esbjerg. Hvad der burde have været en helt almindelig ekspedition i en butik, udviklede sig til en farlig situation med alvorlige trusler. Blot fordi en butiksansat gjorde det, vedkommende var ansat til. Nemlig at følge butikkens regler.

Der er desværre en stigende tendens til, at kunderne i de syd- og sønderjyske butikker er grove, uhøflige og sågar truende overfor butiksmedarbejderne. Det hører jeg ofte fra mine medlemmer, som netop er de lokale butiksansatte.

Især de yngre medarbejdere bliver ofte udsat for skældsord. Purunge mennesker i deres allerførste job skældes hæder og ære fra af voksne mennesker over småting, der som regel er udenfor den unges kontrol. Det er så uacceptabelt, at det skriger til himlen.

Derfor mener vi i HK Handel, at butiksansatte bør omfattes af samme lovmæssige beskyttelse som tjenestemænd i funktion. Det vil udløse en højere straf til dem, der truer eller begår vold mod disse medarbejdere, som er så vigtige for vores land.

Præcis hvor vigtige, de butiksansatte er, blev forhåbentligt klart for alle under coronakrisen, hvor de stod i frontlinjen og sørgede for, at vi andre havde, hvad vi skulle bruge.

De har fortjent vores respekt. Husk lige det næste gang, du er lige ved at lade dit temperament løbe af med dig i en butik.