Hvert år går flere faglærte på pension, end der kommer nyudlærte til. Jobs står ledige allerede nu, og problemet tegner til at blive meget større i de kommende år, fordi en stor gruppe af kolleger er på vej på pension. Det er ikke lykkes at vende tendensen til, at færre og færre unge søger erhvervsskolerne, og derfor har fagbevægelsen søsat en kampagne, som skal få flere til at bruge muligheden for at blive voksenlærling. Det er en mulighed, som både kan bruges af ledige som af beskæftigede. 

Fordelene er indlysende for den enkelte, da man både får større ansættelsessikkerhed og højere løn, hvis man har den rette kompetencegivende uddannelse. Fordelene for virksomhederne er lige så klare. De får bedre uddannet arbejdskraft, de får tilskud til lønnen i læretiden, og medarbejderen får merit for den relevante erfaring og uddannelse, som kollegaen allerede har erhvervet. Derfor hedder kampagnen ”Voksenlærling – En ordning. To vindere.”

Uddannelse er generelt en win/win situation for alle, og voksenlærlinge kan være en dobbelt win/win. Kollegaen bliver flyttet til et område med gode beskæftigelsesmuligheder fra et område, som måske er lidt udfordret, og virksomhederne kan rekruttere arbejdskraft fra helt nye kanaler.

Det er aldrig for sent at komme i gang, og HK Sydjylland giver gerne råd og vejledning. Du kan også åbne https://voksenlaerling.nu/ hvor både medlemmer og arbejdsgivere kan se mere om de mange fordele.