Endelig kom sommeren til os. Sol og varme og – bedst af alt – tegn på, at vi er ved at være igennem det værste omkring Coronapandemien. Sygdommen satte virkelig vores samfund på en prøve, som vi heldigvis har bestået i fællesskab ved at holde sammen og respektere de retningslinjer, som vores regering og sundhedsmyndigheder har udstukket. Jeg synes, vi kan rose hinanden for indsatsen og vores måde at takle krisen på, for det kunne være gået meget værre.

Nu skal vi holde ferie, og heldigvis gerne i vores eget skønne land, men bagefter, efter ferien, skal vi endnu engang vise vores fællesskabs store styrke. Vi skal have sat gang i vores arbejdspladser, så kollegerne, som er blevet ledige under Coronakrisen, kan komme i gang igen. Alle fortjener en plads på arbejdsmarkedet, men måske skal nogle have et kursus eller helt skifte spor for igen at finde indpas på jobmarkedet. 

Det kan vi heldigvis også hjælpe medlemmerne med. Der er kommet mange nye uddannelsestiltag, både for ledige, som for medlemmer i beskæftigelse. Jeg kan kun opfordre alle til at udnytte de muligheder, som ligger i kompetencefonde og nye love og regler for efter/videreuddannelse – det giver nye chancer og muligheder. 

Jeg vil ønske alle en rigtig god sommerferie og opfordre til, at vi for en stund glemmer hverdagens trængsler, så vi kan mødes igen efter ferien friske og med nyt mod på at løse de udfordringer, som efteråret byder os. Der bliver nok at se til med oprydning efter Corona, opstart på overenskomst-forhandlinger på det offentlige område, ny lovgivning på klimaområdet osv.

Rigtig god sommer. 😉