Lasse Bisted er på forældreorlov med sine tvillingesønner.

Mandebarsel styrker ikke alene forholdet til børnene, men også til kæresten, mener Lasse Bisted. Foto: Lisbeth Holten

Først kigger Konrad helt stille lige hen over kanten af den brede barnevogn, placeret i skyggen på terrassen. Lasse Bisted må hen og lægge ham igen. Der går fem minutter. Så er det tvillingebrormand, Theodors hoved, som titter frem for lige at se, hvad der sker.

Og således illustrerer de to unge fyre hen imod interviewets afslutning på eksemplarisk vis, at Lasse Bisted er på dobbeltarbejde. Men der er også dobbelt op på babycharme.

- Jeg har aldrig sovet så lidt og samtidig følt mig så frisk. Man kan ikke andet med de to, siger 32-årige Lasse Bisted, der netop har taget hul på sjette uge - ud af otte - af sin forældreorlov.
- Jeg vidste tidligt, at jeg gerne ville holde barsel ud over de 14 dage lige efter fødslen. Jeg ville gerne have haft 10 uger, som også er det, jeg har ret til med løn via min overenskomst. Min kæreste syntes, at det passede bedre med otte uger. Og så vælger man jo sine kampe.

Lasse Bisted arbejder som grafisk trykker hos Dan Labels A/S i Vejle. En arbejdsplads, hvor alle de nærmeste kolleger er mænd.
- Det giver jo en særlig omgangstone, og jeg har da også mere end en gang hørt joken om, at nu skulle jeg hjem og holde ferie. Men kun på en kærlig måde, siger Lasse Bisted.
- Men selv om min chef ikke direkte er imod, at jeg holder barsel, så var det ikke ligefrem noget, han opfordrede mig til.Men det betyder ikke så meget for mig, hvad han synes. Det er mine børn, og det er langt vigtigere for mig.

Det giver en helt anden nærhed
Nu, lidt mere end halvvejs igennem forældreorloven, er han svært begejstret over beslutningen.
- Jeg har selvfølgelig været helt vildt glad for mine drenge fra dag ét, men det giver altså bare noget andet at stå alene med dem på fuld tid. En helt anden nærhed. Folk må selvfølgelig gøre, hvad de vil, men jeg synes, at alle mænd burde gøre det. De mænd, som vælger det fra, går glip af så sindssygt meget. Jeg bilder mig også ind, at det er supergodt for Konrad og Theodor, ligesom jeg også er ret sikker på, at det styrker mit parforhold - både nu og i fremtiden - med en helt anderledes gensidig forståelse, siger Lasse Bisted.

Ikke nok med det. Han mener også, at han vender tilbage på jobbet, ikke bare med en helt anden og ny energi, men også med nyudviklede menneskelige egenskaber.

- Jeg er bestemt ikke noget kassemenneske, der er god til at sætte ting i systemer. Men det har jeg jo været nødt til at blive bedre til. Jeg tror også, at jeg er blevet et mere rummeligt og tålmodigt menneske af det. Det er da gode ting at tage med sig, siger Lasse Bisted, der altså endnu har tre ugers orlov tilbage, da HK/Privatbladet er på besøg.

- Lige nu er der stadig totalt overskud på kontoen. Det skal ikke lyde, som om jeg er ved at skifte karriere til dagplejer, men jeg havde sgu gerne taget hele barslen.

 

Læs også: Mænd vil gerne holde mere barsel