Kvinde med høretelefoner

Foto: Lisbeth Holten

På det lille, digitale reklamebureau Wire Agency midt i København sidder de i ét stort lokale. På en gennemsnitlig arbejdsdag kan de godt sidde en 7-10 kolleger og arbejde. Og snakke. Fagligt og socialt. Der kører som regel noget baggrundsmusik og indimellem bliver der også klippet film ud i det åbne, så lydbidder kan høres igen og igen af alle.

- Det er et meget levende miljø, hvilket jeg er rigtig glad for. Men man kan altså også nemt blive distraheret og inddraget i en masse samtaler i løbet af en arbejdsdag, siger 29-årige Mette Haahr, der de seneste to år har arbejdet som art director hos Wire Agency.

Derfor er det også helt normalt - og legitimt - at hun og kollegerne tager et sæt høretelefoner på og lukker storrumskontoret ude.
- Det kan være en times tid eller en halv dag, hvis jeg virkelig skal koncentrere mig og har en deadline. Så hører jeg som regel rolig elektronisk musik, som virker fokusskabende for mig, siger Mette Haahr.

Læs også: Hørebøffer er blevet hverdag på kontoret
- Det er svært at sige, hvordan det ville påvirke mit arbejde, hvis jeg ikke havde den mulighed, men jeg er ret sikker på, at jeg ville blive mere irritabel, hvis jeg ikke kunne lukke mig ind i en klokke, når jeg har behov for det.
Selv om det altså er et godt ”arbejdsredskab”, så er Mette Haahr dog også opmærksom på, at der potentielt kan være problemstillinger forbundet med brugen af høretelefoner.

- Det kan jo godt virke for aflukket, hvis man sidder meget med dem på. Det er jo et signal om, at man ikke vil forstyrres, ligesom når man lukker sin kontordør. Så skal det ligesom være noget meget vigtigt, hvis man forstyrrer, hvor man ellers normalt bare ville spørge ud i rummet. Det kan jeg da huske, at jeg især var opmærksom på, da jeg var nystartet her, siger Mette Haahr.

 

HALVDELEN AF HK/PRIVATS MEDLEMMER BRUGER HØREBØFFER PÅ JOBBET


15 procent gør det hver dag

16 procent flere gange om ugen

8 procent flere gange om måneden

11 procent sjældnere

TOP 5: Det HØRER HK’ERNE I HØRETELEFONERNE

1. Deres yndlingsmusik
2. Radio
3. Podcasts
4. Særlig fokuseringsmusik
5. Bølgebrus eller andre naturlyde

Kilde: Survey blandt 688 abonnenter på HK/Privats nyhedsbrev, maj 2019