Splittet billede af kvindelig irmamedarbejder i kassen set fra ryggen og kvindelig coop-ansat i bagerafdelingFoto:Kim Wendt / Ulrik Tofte

For dig på butiksoverenskomsten med Coop/Irma 
Er du på overenskomst med BA eller SFU, er din overenskomst til afstemning nu- du skal stemme senest den 27. november. 
Er du på overenskomst med CKL eller Coop mellemleder, skal du stemme senere. Du får besked, når afstemningen går i gang. Er du på overenskomst med Dansk Erhverv, DIO II eller Danske Slagtermestre, kan du se din nye fritvalgskonto her.

Din nye overenskomst for 2020-2023 er stemt igennem, og den er nu trådt i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. marts 2020. Det betyder, at der er ændringer i, hvordan du kan bruge din fritvalgsordning, samtidig med, at den stiger over de næste tre år.

Her kan du få overblikket over, hvilke regler der gælder for dig nu.

Hvor meget får jeg på min konto?
Fritvalgsordningen bliver forhøjet hvert år de næste tre år fra 4% i 2019 til:

  • 1. marts 2020: 5 %
  • 1. marts 2021: 6 %
  • 1. marts 2022: 7 %


Den første stigning i marts 2020 sker med tilbagevirkende kraft. Tjek din lønseddel, om du har fået det rigtige beløb, og kontakt evt. jeres lønkontor, hvis der er sket en fejl. Du kan også altid kontakte din tillidsrepræsentant eller lokale HK-afdeling på tlf. 7011 4545, hvis du har spørgsmål til din løn.

Hvilke nye muligheder har jeg?
Fra overenskomstfornyelsen i år har du nu også mulighed for at afholde barns 2. sygedag.
Du kan vælge fra måned til måned, hvordan du ønsker at bruge din fritvalgsordning – dog kan du maks. ændre dit valg to gange årligt.

 

Sådan fungerer fritvalgsordningen

Som ansat i en Coop- eller Irma-butik har du en fritvalgsordning, der giver dig mulighed for at vælge, om du f.eks. vil have mere i pension, løn eller ekstra frihed. Ordningen kan bruges til ekstra løn, feriefridage, ekstra pension, to børneomsorgsdage, seniorfrihed eller barnets anden sygedag.

Vil du vide mere om fritvalgsordningen? Tjek guiden med de oftest stillede spørgsmål.