rita bundgaard

HK Stat-formand Rita Bundgaard. Foto: Lisbeth Hjorth

- Jeg tror meget på, at enhver begyndelse og forandring kan blive til noget stort over tid. Det har jeg selv oplevet flere gange, når jeg har sat mig mål for min egen kompetenceudvikling og påbegyndt forskellige typer af kurser eller uddannelse.

Sådan siger Rita Bundgaard, der er formand for HK Stat siden 2012 og i årenes løb har suppleret sin oprindelige faglige uddannelse med både en merkonomuddannelse i organisation og strategi, en særlig lederuddannelse for kvinder og en diplomuddannelse i offentlig forvaltning.  For tiden læser hun en master i retorik. 

Gør 2021 til dit udviklingsår

Rita vil gerne slå et slag for at gøre 2021 til året, hvor mange af HK Stats medlemmer gør deres egen faglige udvikling til et nytårsforsæt. Adskillige har måske allerede overvejet netop det, gætter hun:

- Mange af os bruger fridagene op til et nytår til at overveje og planlægge ændringer for os selv i det kommende år. Måske vil du leve sundere, dyrke mere motion eller udfordre dig selv på andre måder. Og måske har du opgivet at have et nytårsforsæt, fordi du på forhånd tænker, at det er svært at leve op til.

Mindre end en halvmarathon kan gøre det

- Mit eget nytårsforsæt er at komme mere ud, bevæge mig noget mere. Men målet er ikke at løbe en halvmaraton! Mindre kan gøre det. På samme måde kan et forsæt om at udvikle sine faglige kompetencer godt være overkommeligt at føre ud i livet. Det handler om at komme i gang. Selv et lille første skridt kan bringe dig langt med tiden, siger Rita Bundgaard.

- Lad 2021 blive året, hvor du sætter dig for at styrker dine kompetencer, din forandringsevne og dermed din markedsværdi, opfordrer hun.

Lad dig inspirere

- Begynd fx med at hente inspiration til, hvordan du selv kommer i gang med at efteruddanne dig.

- Og bliv motiveret af at læse om nogle af de mange kolleger, der er gået ombord i kortere eller længere kurser og uddannelser. 

- Og sidst men ikke mindst: Læs om de gode muligheder for økonomisk støtte til kompetenceudvikling, foreslår HK Stats formand, der slutter sin kompetenceudviklingspeptalk af med et Godt nytår til alle!