"Jeg har hos Skin of Fashion fået en masse relevant arbejdserfaring, jeg kan bruge under min uddannelse, men også fremadrettet i min jobsøgning", siger 30-årige Nuunu Bergmann

"Jeg har hos Skin of Fashion fået en masse relevant arbejdserfaring, jeg kan bruge under min uddannelse, men også fremadrettet i min jobsøgning", siger 30-årige Nuunu Bergmann

 

HK JobBørs er HK's egen store markedsplads for ledige job i den offentlige og private sektor. JobBørs matcher jobsøgende nordjyske HK’ere med lokale arbejdsgivere, der har behov for nye medarbejdere, hvad enten det er inden for handel, andre private virksomheder eller i det offentlige.

 

Både arbejdsgivere og medlemmer af HK’s a-kasse eller fagforening kan gratis benytte HK JobBørs. Matchningen foretages af JobBørsens medarbejder.

 

Arbejdsgiverne kan bruge JobBørs til at finde den rigtige medarbejder. Kort sagt rekruttering.

Medlemmerne, der lægger deres CV i JobBørs, gør det for at skifte karriere eller finde nyt arbejde efter en opsigelse.

 

Men de fleste er nok ikke klar over, at HK JobBørs også formidler studierelevante deltidsjob til studerende fra kortere og mellemlange videregående uddannelser (KVU- og MVU-området).

 

"Enormt stor betydning for min karriere"

 

Det er Nuunu Bergmann på 30 år et godt eksempel på. Hun er i gang med professionsbachelor-uddannelsen som digital konceptudvikler. Som studiejob arbejder hun ca. 15 timer om måneden med at udvikle og drifte den Aalborg-baserede webshop Skin of Fashion, der sælger plejeprodukter til hud og hår.

 

Skin Of Fashions webshop, som Nuunu Bergmann bestyrer

Skin Of Fashions webshop, som Nuunu Bergmann bestyrer

 

 

- Det har haft enormt stor betydning for min karriere, at jeg havde mit CV stående i HK JobBørs, siger Nuunu Bergmann.

 

- Jeg har hos Skin of Fashion fået en masse relevant arbejdserfaring, jeg kan bruge under min uddannelse, men også fremadrettet i min jobsøgning, tilføjer hun.

 

JobBørs matchede chef og medarbejder

 

Virksomhedskonsulent i HK Nordjyllands JobBørs, Olja Miskin, fik en henvendelse fra Nuunus chef, Carina Lythje, som er indehaver af Skin of Fashion. Olja Miskin matchede derefter Nuunu Bergmann med Carina Lythje – til begges store begejstring:

 

- Hende er jeg godt nok glad for, lyder det uforbeholdent fra Carina Lythje.

 

- Det var helt tilfældigt, at jeg sidste år i privat sammenhæng mødte HK Midt Vests jobformidler Lone Bjørnkjær, som gjorde opmærksom på muligheden også i Nordjylland, fortæller Carina Lythje.

 

Sidst i august 2020 kom hun i kontakt med HK Nordjyllands konsulent i JobBørs, Olja Miskin, som fandt fem kandidater til at kunne styre hendes webshop.

 

- Vi udvalgte sammen den bedst egnede kandidat, der passede bedst ind i det, jeg havde brug for. Nemlig en digital konceptudvikler. Jeg ledte efter en, der kunne stå bag webshoppen og få den til at fungere optimalt til enhver tid, siger den aalborgensiske arbejdsgiver.

 

Nuunu Bergmann vedligeholder sin arbejdsgivers webshop fra hjemmet i Nørresundby

Nuunu Bergmann vedligeholder sin arbejdsgivers webshop fra hjemmet i Nørresundby

 

Og den person var altså Nuunu Bergmann. Arbejdsgiver Carina Lythje opfordrer andre arbejdsgivere til at bruge HK JobBørs, hvis de har brug for arbejdskraft.

 

HK's studerende medlemmer kan en hel masse

 

Virksomhedskonsulent Olja Miskin er glad for, at matchet mellem Nuunu og Carina og Skin of Fashion fungerede så godt:

 

- Det er et flot eksempel på, at studerende medlemmer af HK besidder mange af de kompetencer, som arbejdsgiverne har brug for. HK’s medlemmer på de kortere og mellemlange videregående uddannelser kan en hel masse. Og de er sultne efter at komme ud og prøve det af i et studierelevant job. Så arbejdsgiverne skal bare henvende sig, lyder opfordringen fra Olja Miskin.