Vi gik alle sammen glip af rigtig meget i 2020, men vi synes ikke, at du også skal gå glip af de mest populære artikler, vi bragte i 2020, for de er stadig relevante. Der tegner sig et mønster, for det handler om arbejdslivet, om ledighed, om nye chancer og om at være tillidsrepræsentant.

 

ARBEJDSLIVET 

 

På job med Covid-19

Maria Louise Jacobsen arbejder på det nye COVID-19 Testcenter på Aarhus Universitetshospital. Det er en anderledes hverdag at hjælpe potentielt smittede, men det giver mening at hjælpe til under den største sundhedskrise i nyere tid.

 

Allan Nørris Jensen

Allan Nørris Jensen

 

Med frygten på job

Allan Nørris Jensen er på job i denne tid. Han er bange for at blive smittet med Corona-virus, og han og hans kollegaer er stressede. Men de står sammen, og de skaber god stemning. 

                     

Lad ikke virus ødelægge arbejdsglæden

Coronaen sætter sig ikke bare i luftvejene, men også på arbejdsglæden, hvis ikke vi er opmærksomme på det. Ved du fx, hvordan dine kollegaer har det? 

Jeg har ondt hver dag

Rikke Bundgård Jenner er laborant i en stor, international virksomhed, som laver ingredienser til fødevarer. Hun er glad for sit job og sin arbejdsplads, hvor hun snart har 30 års jubilæum. Men hun har ondt i sin krop og er bange for, om hun kan holde til at arbejde til langt op i 60’erne. 

 

Ledighed

 

Hvorfor plukker landbruget ikke i ledighedskøen?

Corona og lukkede grænser sætter en stopper for de østeuropæiske sæsonarbejdere, der plejer at arbejde i danske landbrug til en ofte lav løn og med lange arbejdsdage. Så hvorfor plukker jordbærproducenterne og resten af landbruget ikke i ledighedskøen og tilbyder overenskomstmæssige vilkår? 

Jobsamtale på Facetime

Pia Gervig Nielsen er jobsøgende – og det er noget anderledes under Corona-krisen. Hun har lige været til jobsamtale på Facetime. 

                     

Nye chancer

 

Jeg troede, min alder var en hindring

60-årige Randi Greve havde indstillet sig på en længere ledighedsperiode eller et ufaglært job. Men i løbet af en uges ledighed, var hun blevet inviteret til fire samtaler og endte med at takke ja til ønskejobbet. 

Jeg passede aldrig ind før nu                  

Som 8-årig begyndte Birgitte Buhr-Madsen at høre stemmer, og senere kom angst, OCD, svære depressioner og skizofreni til. Trods svære vilkår og en kamp mod systemet oplever Birgitte nu for første gang at passe ind på sine to fleksjobs. 

Steen Bjerre Hansen

Steen Bjerre Hansen

                     

Fra ledig til buschauffør

For grafisk medarbejder Ruben Stoklund og indkøbsassistent Steen Bjerre Hansen var det et chok at blive fyret efter mange år på samme arbejdsplads. Og så var det tid til at prøve noget nyt.

 

Glæden ved at være tillidsrepræsentant

 

Jeg bliver så glad af at være tillidsrepræsentant

Til at starte med var 37-årige Regitze Piechnik bange for, om hun havde gabt over for meget, da hun blev tillidsrepræsentant, men frygten viste sig at være ubegrundet