Som arbejdsmiljørepræsentant kan du udvikle dine kompetencer – både fagligt og personligt. Hvervet styrker dine kompetencer inden for blandt andet forhandling, kommunikation og samarbejde.

Men du skal selvfølgelig først og fremmest blive arbejdsmiljørepræsentant, fordi du vil være med til at gøre en forskel for dine kollegaer. Du skal have lyst til at medvirke til at skabe rammerne for trivsel, arbejdsglæde, sundhed og gode fysiske forhold på din arbejdsplads.

 

DU BLIVER KLÆDT PÅ TIL DET

Nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter skal gennemføre den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse senest tre måneder efter valget. Uddannelsen tager tre dage. Det første år har du ret til to dages supplerende uddannelse og herefter har du ret til 1,5 dags supplerende uddannelse årligt.

 

DU ER BESKYTTET SOM ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANT

Du må som arbejdsmiljørepræsentant ikke stilles ringere på grund af de aktiviteter, der er forbundet med arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant.

 

DL-F/HK STØTTER DIG HELE VEJEN

Du skal give HK besked, når du er blevet valgt til arbejdsmiljørepræsentant, så du med det samme kan drage nytte af DL-Fs og HKs specialudviklede kurser og konferencer for arbejdsmiljørepræsentanter og få info om arbejdsmiljøviden.

 

DL-F ANBEFALER AT VÆLGE EN ORGANISERET KOLLEGA

Når I skal vælge arbejdsmiljørepræsentant, anbefaler DL-F, at I peger på en kollega, der er medlem af DL-F/HK. Derved får I en arbejdsmiljørepræsentant, der har de bedste muligheder for at blive klædt på gennem kurser og informationer fra jeres fagforening, der kender faget.

Læs mere her