- Det var ret ubehageligt at se en mail om sig selv på den måde. Særligt når man ikke kan genkende det, der står, siger Hanne Ølgaard, der gik til HK og fik hjælp.

 

Hanne Ølgaard

Hanne Ølgaard i butikken.

Mailen faldt efter, at Hanne Ølgaard ikke havde fået sine ønskede ferieuger, men i stedet havde fået lov til at tage sin snart 11-årige søn med på arbejde en dag i SFO’ens lukkeuge. Og det fortalte hun en af sine stamkunder, som spurgte ind til ham. Det tolkede kollegaen som en klage over arbejdsmiljøet, men det var bare en snak med en stamkunde. Og netop fordi, Hanne Ølgaard havde så mange stamkunder, snakkede hun længere med dem, men solgte også meget. Hun havde de højeste salgstal på årsbasis i butikken og var ofte på Top 25 i hele kæden.

Mailen gik Hanne Ølgaard så meget på, at hun blev sygemeldt, og under sygemeldingen lukkede den butik, hun havde arbejdet i de sidste snart 25 år. Andre ansatte fik nye tilsvarende jobs i andre butikker i kæden, men ikke Hanne Ølgaard på trods af de flotte salgstal.

 

Fra erfaren supersælger til uønsket

Med knap 25 års erfaring havde Hanne Ølgaard stor viden inden for sit område og masser af tilbagevendende, faste kunder. Selv var hun sikker på, at hun skulle være blevet i butikken resten af sit arbejdsliv.

- Jeg havde det som om, at jeg var ved at sende invitationer ud til sølvbrylluppet, og så skrider manden, selv om jeg troede, vi havde det godt sammen. Det var som lyn fra en klar himmel, fortæller Hanne Ølgaard.

 

Turen ned i og op fra det sorte hul

Under sygemeldingen havde Hanne Ølgaard det virkelig dårligt og begyndte til psykolog.

- Jeg stolede ikke på nogen og kunne ikke ret meget andet end at græde. Jeg måtte skrive to-do-lister for at nå helt almindelige ting. Det har været virkelig hårdt, og jeg kommer nok aldrig til at forstå, men nu har jeg lært at leve med det. Det var ikke mig, der havde gjort noget forkert, fortæller Hanne Ølgaard, hvis situation for alvor lysnede, da hun blev kontaktet af ejeren af nogle konkurrerende butikker og blev inviteret til samtale.

 

Den nye begyndelse

Efter samtalen fik hun tilbudt et nyt job. Til at begynde med tænkte hun, at hun da altid kunne se, om det var noget, for så var hun da kommet videre.

- Efter, at jeg var startet i den nye butik, mødte jeg en veninde i Bilka, der trods mit mundbind kunne se, hvor glad jeg var blevet. Det er simpelthen så dejligt. Jeg elsker mit nye job, og jeg er lykkelig over at være skiftet. Og jeg har faktisk fået to af mine gode, gamle kollegaer med og sammen med de nye kollegaer, er vi et supergodt team, siger Hanne Ølgaard.

 

Så kom Coronaen – og frygten

Når man er ny i job, og man får at vide, at man skal hjemsendes under Coronaen, så bliver man naturligvis nervøs, men for Hanne Ølgaard var det mere end bare almindelig nervøsitet.

– Da jeg fik besked på, at jeg skulle hjemsendes, blev jeg ked af det. Jeg var simpelthen så bange for ikke at have gjort det godt nok og ville blive skoddet igen. Jeg ringede igen til HK og fik hjælp. Jeg fik derefter talt med min leder og fik lov til at blive på arbejde i butikken, og vi havde virkelig, virkelig travlt – på den gode måde. Det er en fornøjelse at nogen faktisk spørger, hvad der skal til for, at det bliver godt for mig at være her, siger Hanne Ølgaard.

 

Tilbage til HK for husfredens skyld

Da Hanne Ølgaard var i lære, var hun medlem af HK, men så blev hun tiltrukket af et på papiret billigt tilbud fra en gul fagforening og var der i en tid, hvor hun heldigvis ikke oplevede problemer på jobbet. Hanne Ølgaards kæreste er medlem af 3F og stak tit til hende om, at hun altså skulle tage at melde sig ind i en rigtig fagforening.

- Så skiftede jeg tilbage til HK. I starten var det for husfredens skyld, men efter at jeg har sat mig mere ind i tingene, er jeg så glad for mit valg. Jeg har fået juridisk hjælp, og jeg har fået hjælp til at få det bedre. Jeg fortæller gerne mine kollegaer om, hvor vigtigt det er, at de vælger den rigtige fagforening, slutter Hanne Ølgaard.