Ifølge Kim Jung Olsen, faglige chef i HK Privat, er der al mulig grund til at tænke coronasituationen ind i din lønforhandling.

- Du er nødt til at have øje for, hvordan din virksomhed klarer sig gennem krisen, inden du går til forårets lønforhandling. Tal sammen med dine kolleger og få styr på virksomhedens nøgletal; tjener virksomheden penge eller ej? Hvad er der i pipelinen? Skranter det, kan du nok ikke forvente den største lønstigning. Omvendt, går det godt, så sigt højere ved forhandlingsbordet, siger Kim Jung Olsen og peger på:

3 CORONA-SCENARIER, DER BESTEMMER, HVAD DU KAN FÅ I LØNSTIGNING

 

ER DER TILBAGEGANG I DIN VIRKSOMHED?

Så er coronasituationen ikke den mest gunstige situation at forhandle løn ud fra på din arbejdsplads.
Hvis virksomheden gør brug af lønkompensations- eller arbejdsfordelingsordningen, så er der ingen grund til at fare ind i et forhandlingslokale og bede om lønforhøjelse. Det er jo ikke hugget i granit, at forhandlingerne skal ske i foråret. Overvej i stedet, hvornår der er udsigt til mere normaliserede tilstande, og aftal så lønstigninger med tilbagevirkende kraft på det tidspunkt.
Står det slet ikke så slemt til, så er du i det mindste nødt til at prøve at få en stigning. Hvis der slet ikke er plads til lønforhøjelse af nogen som helst art, så overvej at forhandle andre alternative goder hjem. Fx ned i tid til samme løn eller ekstra feriedage. En feriedag koster 0,47 % på bundlinjen, men for arbejdsgiver er den ret beset billigere, da ens arbejde tit og ofte bare ligger og venter på en, når man kommer tilbage, så hav det in mente.

ER TINGENE STATUS QUO I VIRKSOMHEDEN?

Heldigvis går det godt mange steder. Her er der ingen grund til at være tilbageholdende i forhold til at bede om en lønsamtale og sætte et ambitiøst mål.

ER DER LIGEFREM FREMGANG I VIRKSOMHEDEN?

Fremragende! Du har et medansvar for, at det er gået så godt, så sørg for at få en passende del af overskuddet ved at sætte et ret ambitiøst mål. Det kan jo være, du ovenikøbet har taget ekstraordinært ansvar under coronakrisen, fået specialviden eller har været særlig fleksibel. Ting, du skal have lønstigning for. Husk; tillæg kan være midlertidige.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan tillade dig at bede om lønforhøjelse? Så læs mere her