Pengesedler og mønter

HK Privat har udviklet en beregner, så du kan tjekke, om din arbejdsgiver har indberettet det korrekte beløb i indefrosne feriepenge for dit vedkommende.
Har du fået indefrosset feriepenge, vil du have modtaget en besked fra Lønmodtagernes Feriemidler under LD Fonde i din e-Boks, om at du kan gå ind på borger.dk og se, hvor meget der er blevet indberettet. Fonden administrerer de feriepenge, der blev indefrosset pga. overgangen til en ny ferielov.

For at sikre at din arbejdsgiver har indberettet det korrekte beløb, har HK Privat udviklet en beregner, så du selv kan tjekke, om din arbejdsgiver har fået alle ferieberettigede beløb med.

- Beregneren tager højde for alle de lønelementer, som er ferieberettigede. Det kan være forskellige tillæg, værdi af fri telefon, provision m.m., siger Klara Hoffritz, advokat i HK Privat.

Før du går til beregneren, skal du finde alle dine lønsedler fra perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 frem. Du skal også have styr på, hvor mange feriedage du har holdt i perioden.

- Brug også lejligheden til at kaste et kritisk blik på dine lønsedler. Har du fået de aftalte lønstigninger i perioden. Eller er der andre lønelementer, som mangler. Fx udbetaling af overarbejde eller faste tillæg. Vores erfaring er desværre, at der er fejl i mange lønsedler. Og er der fejl på lønsedlen, vil det også slå igennem på, hvor mange feriepenge du har fået indefrosset, forklarer Klara Hoffritz med henvisning til en undersøgelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation fra 2019. Her oplyste hver anden adspurgte, at de havde oplevet fejl på deres lønsedler.

Når du har tastet dine tal ind i beregneren, skal du tjekke, om beregnerens facit stemmer overens med det beløb, der står på din opgørelse fra Lønmodtagernes Feriemidler. Det spiller ingen rolle, om du har fået tre uger udbetalt i efteråret. Både beregneren og opgørelsen viser det fulde beløb.

- Kan du ikke få beløbene til at stemme, skal du kontakte din lokale HK-afdeling, som vil hjælpe dig med at løbe tallene igennem en ekstra gang, inden du eventuelt retter henvendelse til din arbejdsgiver, anbefaler Klara Hoffritz.

Hent vejledning til HK Privats beregner og link til beregneren