// Fritvalgsordningen stiger – tjek din lønseddel

Arbejdsgivernes bidrag til fritvalgsordningen i landsdækkende overenskomster stiger fra 5 til 6 % fra 1. marts 2021. Stigningen skal kunne ses på lønsedlen for marts. Vi tjekker gerne din lønseddel, hvis du mailer den til midt@hk.dk. Bemærk, at der hver måned skal beregnes pensionsbidrag af fritvalgsbeløbet. Det kan være svært at gennemskue en lønseddel. Så få os til at tjekke, at du får det pensionsbidrag, du har ret til.

 

// Har du overblik over din feriegodtgørelse?

Arbejdsgiverne skulle senest 31. december 2020 indberette til Feriefonden, hvor meget feriegodtgørelse der er indefrosset i overgangsåret til nye ferielov (1. september 2019 – 31. august 2020). Har du været berettiget til feriegodtgørelse i overgangsåret, burde du nu have fået besked via e-boks, hvor mange feriepenge din arbejdsgiver har indberettet/indefrosset. Du kan kontrollere beløbet ved at benytte HK Privat´s ferieberegner https://www.hkferiepenge.dk/ og/eller kontakte os for at få hjælp til at tjekke beregningen.

 

// Oplever du arbejdsfordeling på din arbejdsplads?

Som følge af corona-situationen har Folketinget sammen med arbejdsmarkedets parter besluttet, at funktionærer kan sendes på arbejdsfordeling. Dvs. at de ansatte deles om det reducerede arbejde, der er i virksomheden som følge af nedlukningen af Danmark. Den tid, funktionæren ikke er på arbejde, er der mulighed for at få dagpenge fra a-kassen og dækning via HK Privats lønforsikring.

I HK Privat Midt har vi heldigvis kun hørt om og været involveret i ganske få tilfælde af arbejdsfordeling. Foreslår din ledelse arbejdsfordeling for funktionærer på din arbejdsplads? Så bør du kontakte os i HK Privat Midt: midt@hk.dk.

 

// Har du ordentlige arbejdsforhold under Corona-nedlukningen?

Hvordan trives du under corona-nedlukningen? Hvis du er en af de mange, der arbejder hjemmefra, skal dine arbejdsforhold i hjemmet selvfølgelig være i orden. Find regler og gode råd på HK´s hjemmeside www.hk.dk/aktuelt/nyheder/2021/01/13/gode-raad-til-dig-der-arbejder-hjemmefra. I den kommende tid forventer vi – og håber på - interesse fra den enkelte arbejdsplads for at aftale rammer for hjemmearbejde også efter corona. Kontakt os i HK Privat Midt, hvis du har brug for inspiration.

 

kontakt hk midt

Ovenstående er tips fra HK Privat Midt, men flere af dem gælder også medlemmer i andre sektorer. Tag fat i HK Midt, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp og sparring: midt@hk.dk eller tlf. 7011 4545.