Når vi arbejder hjemme fra køkkenbordet og har gjort det i lang tid, smelter arbejdstid og fritid lettere sammen, og vi kan glemme at være opmærksomme på, hvad vi liker, deler eller skriver på de sociale medier.

Vær loyal – også på Facebook

Jurist og faglig konsulent Jane Schjønberg Marholm fra HK Østjylland er bekymret for konsekvenserne, fordi man som hjemmearbejdende eller hjemsendt er lidt distanceret fra sin arbejdsplads:

- Jeg har netop hjulpet et medlem, der kom i problemer, da hun nævnte arbejdsgiveren på uheldig vis og glemte, at hendes profil var åben, så både opslaget og informationen om, hvor hun arbejdede, var synlige for alle.

Jane Marholm
Jane Schjønberg Marholm

Som ansat har du altid en loyalitetsforpligtelse over for din arbejdsgiver, og den gælder også i din fritid – og på sociale medier. Du må derfor ikke skrive ting, der kan være skadelige for din arbejdsgivers forretning på sociale medier.

Tidens temaer er sprængfarlige

Bølgerne går højt i denne tid på de sociale medier. Nogle mener, at Corona er farligt, andre at det bare er influenza. Nogle mener, at vi skal lukke langsomt op, mens andre vil lukke alt op med det samme. Og så er der også dem, der mener, at vacciner er lyset for enden af tunnellen, mens andre mener, at de er noget, Fanden eller Bill Gates har skabt. Det er bare nogle af mange uenigheder, der findes derude lige nu, men du skal være opmærksom, hvis du deltager i den eller andre sprængfarlige debatter.

- Du har naturligvis ytringsfrihed, og du må skrive lige, hvad du vil om vacciner m.m., men du bør overveje, om du skriver noget, som du ikke ville fortælle din chef, kollegaer eller kunder. En god huskeregel er ikke at skrive andet, end du ville sige højt til alle dem, du møder på arbejdet eller i fritiden, siger Jane Schjønberg Marholm.

Følg HK Østjylland på Facebook og Instagram