Formanden for lægesekretærerne - Nathali Schaap Degn - glæder sig over de mange ansøgere til den nye uddannelse.

Kommende studerende fra hele landet flokkes omkring den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinatorerDet står klart efter deadline for kvote 2-ansøgningerne udløb her den 15.marts. 

I alt 608 håbefulde ansøgere på landsplan har valgt at søge ind på den nye uddannelse, der erstatter den traditionelle lægesekretæruddannelse. 

Størst er antallet af ansøgere hos Københavns Professionshøjskole, der har modtaget i alt 147 ansøgninger. Heraf har 106 valgt uddannelsen som deres førsteprioritet.

Ny uddannelse skal højne fagligheden

Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator udbydes på alle landets professionshøjskoler, og de første studerende starter på uddannelsen til september. 

Men selvom det er første gang, at den nye uddannelse tilbydes til et kuld ansøgere, så har den faktisk været mange år undervejs.  

Den er blevet udviklet gennem en længere årrække i et tæt samarbejde mellem HK Kommunal, arbejdsgiverne og lægesekretærer fra hele landet. Målet med den nye uddannelse er, at den skal give den næste generation af administrative medarbejdere i sundhedssektoren et fagligt løft, så de er bedre klædt på, når de arbejder ude på hospitalerne.

Derfor glæder det også Nathali Schaap Degn, der er formand for lægesekretærerne, at de foreløbige resultater er så overvældende gode.

- Kvote 2-ansøgningsrunden er en rigtig god indikation på, hvor stor interessen for uddannelsen er, og der kan vi så bare se, at den nye uddannelse virkelig har fået skabt noget opmærksomhed derude. Så det er bare rigtig glædeligt, at der er så mange kommende studerende, der allerede nu har valgt at søge om optagelse på uddannelsen, siger hun.

Hos professionshøjskolen Via University College i Aarhus er man også ganske tilfredse med ansøgertallet fra kvote 2.

- Det er jo flot, at den får så meget medvind ude hos ansøgerne. Og specielt når man tænker på, at det er en helt ny uddannelse, siger Hanne Sandahl, der uddannelsesdekan på Via University College.

Venter i spænding

På landsplan forventer man at optage i alt 331 studerende på den nye uddannelse. Her vil der være en 50/50-fordeling mellem kvote 1- og kvote 2-ansøgere.

Ansøgningsrunden for kvote 1 har frist den 5.juli, men det er først den 28.juli, at ansøgerne får svar på, om de er optaget på den videregående uddannelse, som de har søgt.

I mellemtiden vil Nathali Schaap Degn vente i spænding på, hvordan det endelige ansøgningsresultat kommer til at se ud efter den sidste frist er udløbet.

- Vi må håbe, at tilslutningen fortsætter. Det bliver i hvert fald helt vildt at følge med i, siger hun.

Den nuværende lægesekretæruddannelse har sidste optag af studerende i år 2022.